Keywords:
Cyber
Type:
Traineeship
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
08/03/2017
Status:
Open
Apply before:
31/03/2017
Hours p/wk:
40

Description:

Het Siemens Graduate Program is het Siemens management trainee programma. Dit traineeship biedt je de ideale start voor een succesvolle carrière bij Siemens. Het is een intensief en internationaal georiënteerd, tweejarig programma voor universitaire alumni met een voltooide master opleiding. Het bereidt je voor op toekomstige leiderschapstaken, met de nodige flexibiliteit en uiteenlopende werkervaringen.

 

Hoe ziet het programma eruit?

  • Het bestaat uit drie perioden, die elk acht maanden in beslag nemen, waarvan één in het buitenland;
  • Je doet ervaring op in drie verschillende functies binnen de divisie Mobility*;
  • Je doorloopt een intensief trainingsprogramma en je krijgt mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Je krijgt een speciaal aan jou toegewezen mentor, die je gedurende het hele programma zal begeleiden. De mentor helpt je bij het behalen van jouw doelstellingen, ondersteunt je in je ontwikkeling en geeft advies over je loopbaanplanning.
  • Je krijgt een contract van 2 jaar. Na afloop van dit contract wordt er bij wederzijdse interesse gekeken naar waar jouw interesses liggen en waar er ruimte is binnen onze organisatie. Hierbij kun je denken aan functies als junior sales manager, junior project manager, technisch manager of bijvoorbeeld lead engineer.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van een van onze Siemens graduates? Lees hier dan het verhaal van Haris Habib, Siemens Graduate bij de divisie Mobility. https://mobilitymatters.siemens.nl/overig/siemens-grensgangers-haris-habib/

 

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde technische universitaire opleiding (of een technische bachelor aangevuld met een ‘bedrijfskundige’ master)  met bovengemiddelde cijfers;
  • Ervaring met een buitenlandse cultuur door verblijf van minimaal 3-6 maanden in het buitenland, of aantoonbare bestuurservaring in een commissie;
  • Een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels. Kennis van andere talen is een pre;
  • Verder ben je communicatief vaardig, je voelt je goed in een voortrekkersrol, je hebt overtuigingskracht en schuwt niet voor het nemen van belangrijke beslissingen.

Ben jij een ambitieuze Young Professional en ambieer jij een topbaan? Ben je daarnaast energiek, professioneel, ambitieus én Y-gentijds? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Over Siemens
In Nederland leveren we zowel producten, systemen, installaties als diensten. Met dit gevarieerde leveringsprogramma bestrijken we vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij ons totaaloplossingen op het gebied van Power and Gas, Wind Power and Renewables, Power Generation Services, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory en Process Industries and Drives. Met deze acht divisies geven we antwoord op de maatschappelijke vragen die de megatrends met zich meebrengen.

Maar weinig organisaties zijn in zoveel landen en industriële branches actief als Siemens. Wereldwijd werken er zo’n 300.000 medewerkers bij Siemens, waarvan er 3000 werkzaam zijn in Nederland. We bieden een breed scala aan innovatieve oplossingen voor energie-efficiëntie, industriële productiviteit, betaalbare gezondheidszorg en intelligente infrastructuur. De focus ligt daarbij steeds meer op duurzaamheid.

 

Over werken bij Siemens
Wij bieden je een fulltime baan in een innovatieve en professionele werkomgeving, met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo beschikt Siemens over een eigen learning-afdeling, waarin wij zelf trainingen aanbieden. Verder krijg je 27 verlofdagen en 13 ADV-dagen per jaar. Waardering, kansen en mogelijkheden zijn sleutelonderdelen van werken bij Siemens. Van flexibele beloning tot mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de maatschappij en van carrièremogelijkheden tot een veilige, gezonde en moderne werkomgeving. Wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden? Ga dan naar onze website voor de antwoorden op de vraag http://www.corporate.siemens.nl/nl/werken-bij-siemens/werken-bij-siemens-in-nederland/whats-in-it-for-you.htm.

 

Wat moet ik nog meer weten?
Meer informatie over het programma vind je op onze website: http://www.siemens.com/jobs/en/graduates/sgp/reports.htm

* De divisie Mobility werkt aan innovatieve, hoogtechnische automatiseringsprojecten in de mobiliteitsbranche (tunnels, sluizen, bruggen, wegen). Innovatieve concepten en oplossingen die ervoor zorgen dat Nederland en de rest van de wereld ook in de toekomst “mobiel” blijven. Hierbij kun je denken aan geïntegreerd verkeersmanagement om de verkeersdoorstroming van de snelweg tot in de parkeergarage te bevorderen. Of aan verkeersoplossingen voor bediening en besturing van tunnels of aan installaties voor het geautomatiseerd bedienen van sluizen en bruggen. Meer informatie over deze dynamische werkomgeving zie je hier: https://mobilitymatters.siemens.nl/ .

Let op: We nemen alleen sollicitaties via de website in behandeling. Deze sollicitatie moet bestaan uit een motivatiebrief en cv incl. eindcijfers. (NB. Voeg de laatste twee samen, je kunt namelijk maar 2 documenten uploaden). De startdatum van het traineeship wordt in overleg bepaald.

 

Contact
Je contactpersonen voor het Siemens Graduate Program zijn Marianne van Ruyven, tel. 070 – 333 3883 en Caroline Boom, tel. 06 - 105 34 813.