Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
21/12/2022
Status:
Open
Apply before:
11/01/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan AI-prototypes voor klanten uit het veiligheidsdomein. Zie jij het voor je? Word Software Engineer AI bij TNO in Den Haag.

 

Over deze vacature

Als software-engineer-AI kun je bij de afdeling Modelling, Simulation & Gaming veel kanten op. Jouw afdeling is gespecialiseerd in het ontwikkelen van AI-prototypes voor klanten uit het veiligheidsdomein, zoals Defensie en de Politie. Vanuit een breed palet aan innovatieve technieken beantwoorden jij en je collega’s uiteenlopende klantvragen. Dat doe je in multidisciplinaire projectteams met experts van andere TNO-afdelingen, onder meer op het gebied van human factors, informatie- en wapensystemen.

 

Wat ga je doen?

Om wat voor werk het bijvoorbeeld gaat? Samen met je collega’s bespreek je hoe hun ideeën geïmplementeerd kunnen worden in prototypes die gebruikt worden in experimenten. Het betreft het ontwikkelen van prototypes van beslissingsondersteuningssystemen die een commandant adviseren om het gestelde doel te behalen; of prototypes waarmee je ontdekt hoe je het beste een commandant kan trainen. De ene keer werk je aan een kleine demonstrator die onze partners in staat stelt de technologie beter te onderzoeken in hun eigen omgeving. De andere keer werk je mee aan de ontwikkeling van een groter systeem en is jouw AI-model een onderdeel dat perfect moet passen in het werk van je collega’s. Om te zorgen dat we met onze partners steeds kunnen zoeken naar de nieuwste mogelijkheden ben jij thuis in hun organisatie, of bereid hierin thuis te worden. En zo denk je met ze mee in de kansen die AI kan bieden in hun dagelijks functioneren. Met je team pak je deze kansen aan om met partners projecten te laten ontstaan die een echt verschil zullen maken voor de Nederlands samenleving.

Modelling, Simulation & Gaming bestaat uit een hecht team van zo’n 35 creatieve en betrokken collega’s met uiteenlopende achtergronden; van simulaties, modellering, kennis van kunstmatige intelligentie en deep learning. Een prima plek voor een junior om zich verder te ontwikkelen als AI-expert, projectleider of bijvoorbeeld consultant. In een open en informele cultuur draag je bij aan baanbrekende toepassingen voor met name defensie en het nationale veiligheidsdomein. Zo werkten wij al eerder aan algoritmes die onvindbare veroordeelden opspoort, dragen wij bij aan de crisismanagement capaciteiten van bedrijven en overheid en ontwikkelen we tools waarmee militairen snel diverse acties op mogelijke resultaten kunnen beoordelen. Kortom: een veelzijdig werkveld waar je echt een verschil kan maken voor de wereld van morgen. Lees hier meer over de afdeling: Modelleren, simuleren en gamen | TNO.

 

Wat wij van jou verwachten

 

Jij wilt met jouw werk van betekenis zijn voor innovatie in het militaire- en veiligheidsdomein en kunt goed omgaan met gevoelige informatie. Dagelijks samenwerken in meerdere projecten en projectteams gaat je goed af, mede door jouw proactieve houding en communicatieve skills in het Nederlands (spreken en schrijven, niveau B2 voor niet-Nederlandstaligen) en Engels (spreken en schrijven). Daarnaast ben je klantgericht en in staat om een klantvraag te vertalen naar onderzoek en innovatieve ideeën.

Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een academische achtergrond in kunstmatige intelligentie.
 • Bij voorkeur een aantal jaar relevante werkervaring, maar we zijn ook in je geïnteresseerd als jij net afgestudeerd bent.
 • Kennis van en ervaring met meerdere moderne programmeertalen (bijvoorbeeld Java, Python, C#, Javascript) en met moderne software-ontwikkelomgevingen.
 • Een gestructureerde en methodische aanpak bij software ontwikkeling.
 • Bekend zijn met nieuwe technieken zoals de Unity of Unreal engine, OpenAI Gym, TensorFlow, Pytorch, Apache Spark, Angular of Vue.js is een plus, maar geen vereiste. In ieder geval wil je graag nieuwe technieken leren!
 • Creativiteit en het durven inbrengen van je eigen ideeën hoe een probleem aan te pakken is.

 

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.300,- en € 4.000,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.

 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.

 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).

 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.

 • Reiskostenvergoeding.

 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.

 • Toegang tot ons Talent Development Programme.

 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.

 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.

 • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

 

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 11 januari 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 17 januari 2023. De tweede ronde staat gepland op 24 januari 2023. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.