Type:
Permanent employment
Location:
Woerden
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
02/02/2023
Status:
Open
Apply before:
13/02/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Als solution architect ontwerp je het dataplatform van de Productlijn Cloud & Big Data en stel je de kaders waarbinnen de DevOps-teams zelfstandig kunnen werken. Zo bouw je mee aan de datagedreven politie van de toekomst. Kom jij ons team in Nieuwegein versterken?

 

Wat ga je doen?

Je volgt de ontwikkelingen van big data en analytics, en vertaalt deze naar toekomstvaste oplossingen voor de politie. Daarbij heb je oog voor de gevoeligheid van informatie in het veiligheidsdomein en weet je principes om te zetten naar techniek. Jij beantwoordt de ‘hoe’-vraag waar dit teams overstijgt: welke technieken zijn essentieel, welke componenten horen bij welk team. Dit weet je effectief te communiceren in woord en schrift, zodat de teams op één lijn zitten met de rest van de organisatie.

Architectuur is onlosmakelijk verbonden met werkwijzen. Techniek is slechts één kant van de medaille. Je weet schaalvoordelen te bereiken met juiste werkwijzen en een slimme stapeling van dienstverlening. Dit leg je als kaders op aan de teams, zodat de productlijn kostenefficiënt kan leveren.

Als solution architect sta je niet alleen. Je vormt een duo met de andere solution architect van de productlijn en werkt samen in het netwerk van architecten binnen de organisatie. Vanuit dit netwerk worden ook kaders aangereikt. Het is aan jou om deze kaders te vertalen naar techniek, maar ook om in te zien waar ze de innovatie in de weg zitten. Je bent in staat om buiten je boekje te gaan en in overleg de richtlijnen bij te sturen.

 

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag voor de Productlijn Cloud en Big Data in Nieuwegein. De productlijn bestaat uit ongeveer 45 collega’s verdeeld over zes DevOps-teams. Deze teams bestaan uit gedreven netwerk- en cloud platform engineers, ML-ops engineers en software engineers. Sinds corona werken we hybride waarbij we 1 à 2 dagen per week op kantoor aanwezig zijn.

De Dienst ICT van de Politie heeft verschillende grote IT-platformen in beheer waaronder het Big Data Platform; een modern en robuust platform, gerealiseerd in een private cloud infrastructuur volledig gebaseerd op open source en open standaarden. De productlijn is verantwoordelijk voor dit platform, vanaf het netwerk tot aan kant-en-klare cloud producten die door verschillende afnemers binnen zowel de Dienst ICT als de operationele eenheden bij de politie worden afgenomen.

De teams van de productlijn werken zeer zelfstandig en we weten onze diverse expertises goed te verenigen in de multidisciplinaire teams. Er heerst een dynamische sfeer op de afdeling waarbij er veelvuldig over de teams heen wordt samengewerkt. We staan voor een hoge mate van innovatie. Ons doel is dan ook de leading technology van vandaag in te bedden als de proven technology van morgen. Ook nu we hybride werken blijven we betrokken en weten we elkaar te vinden om kennis te delen en voor advies.

 

Wie ben jij?

De open source werkwijze zit in je bloed. Je hebt ruime ervaring met engineering en werkervaring op het gebied van virtualisatie, containers en netwerken. Je bent in staat de tech leads van de DevOps-teams inhoudelijk te overtuigen op basis van ervaring en technisch inzicht. Tegelijkertijd kan jij op heldere wijze jouw ideeën uitleggen aan stakeholders die minder technisch onderlegd zijn. Jouw communicatieve skills komen hier goed van pas!

Je bent besluitvaardig en weet richting te bieden op onbekend terrein. Je ziet waar de architectuur van de productlijn verbeterd kan worden en stelt deze proactief bij. Contacten leggen met andere productlijnen en afdelingen is voor jou vanzelfsprekend. Op die manier krijg je breed begrip van de rest van de Dienst ICT en ben je in staat om bruggen te bouwen en nieuwe samenwerkingen op te starten. 

Integriteit is voor jou een waardevol goed dat je uitdraagt en ook eist van anderen. Vanuit die intentie benader je de informatiebeveiliging die je uitwerkt in architectuur en heb je oog voor tekortkomingen in je directe werkomgeving die je aan de kaak stelt.

Je hebt een perspectief van meerdere jaren en weet de beslommeringen van het moment ook in dat licht te zien. Zo weet je in kleine stappen toe te werken naar een doel binnen een grote organisatie dat meerdere krachten kent. Daarbij laat je je niet uit het veld slaan door tegenslagen. Vanzelfsprekend kun je mensen stimuleren en enthousiasmeren.

 

Verder heb je:

  • een hbo diploma, bij voorkeur richting ICT;
  • ervaring met Agile werken en de ontwikkelmethodiek Scrum. 

Wat wij bieden:

De standplaats is Nieuwegein. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.831,- en maximaal € 5.668,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids,- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.