Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
08/01/2024
Status:
Open
Apply before:
01/02/2024
Hours p/wk:
36

Description:

De bestrijding van digitale criminaliteit is een topprioriteit voor politie en justitie. De Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO) Den Haag zoekt een gedreven specialist cyberintelligence. Je gaat je bezighouden met het vormgeven van de intelligencepositie op het gebied van digitale criminaliteit en het door ontwikkelen van het themagebied van cybercrime binnen de politieorganisatie. Iets voor jou? Solliciteer dan nu!

 

Wat ga je doen?

Burgers, bedrijfsleven en overheid krijgen steeds meer te maken met digitale criminaliteit, dit is een combinatie van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Als specialist cyberintelligence heb je ervaring en/of affiniteit met de digitale wereld en geef jij vorm aan een optimale intelligencepositie op het gebied van cybercrime. In de thematische samenwerking creëer jij in-, door- en vooruitzicht op het gebied van digitale criminaliteit. Dit doe je door samen te werken met Team Cyber Crime van de Regionale Recherche, Team Digitale Ondersteuning en met andere afdelingen binnen de DRIO.

 

Jij hebt het overzicht op het gebied van ontwikkelingen en trends op digitaal vlak en maakt de vertaalslag naar het politiewerk. Het cluster cyberintelligence levert intelligenceproducten ten behoeve van de operatie en het openbaar bestuur, zodat de beste operationele, tactische en strategische keuzes gemaakt kunnen worden. Als specialist intelligence heb jij een brugfunctie naar de in- en externe partners van het team.

 

Waar ga je werken?

De DRIO bestaat uit diverse afdelingen die de politieorganisatie en partners in, door en vooruitzicht biedt door middel van  intelligenceproducten. Je komt te werken bij de Afdeling Regionale Informatie van de DRIO. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken, duiden en coördineren van informatie/signalen rond geprioriteerde thema’s waaronder cybercrime. Vanuit deze afdeling ga je thematisch werken vanuit het Team Cyber Crime (TCC) van de Dienst Regionale Recherche. Het TCC is een multidisciplinair team waarbinnen specialismen op het snijvlak van digitale expertise, tactische expertise en intelligence nauw samenwerken zonder schotten tussen de werkvelden. 

 

Wie ben jij?

Van nature ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd in IT, technologie en/of cybersecurity. Daarnaast ben je communicatief vaardig en je hebt een proactieve houding. Digitale trends en ontwikkelingen volg je op de voet en je weet deze in de context van criminaliteit te plaatsen. Ook kun je veiligheidsvragen vertalen naar intelligenceproducten. Je kunt (verander)processen helder beschrijven, verbeteren en op elkaar afstemmen. Daarnaast ben je flexibel en kun je buiten de lijntjes denken. Je bent een netwerker en in staat om verbindingen te leggen en het gesprek aan te gaan op verschillende niveaus.

 

Verder beschik je over:

 • een hbo-diploma (bachelor);
 • bij voorkeur ervaring met datagedreven werken en Open Source Intelligence (OSINT);
 • interesse in IT/informatica en het inlichtingenproces;
 • bij voorkeur affiniteit met en/of kennis van cybercrime/-security;
 • goede kennis van de Engelse taal.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.889,- en maximaal € 4.714,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

 

Wat verder belangrijk is

 • De selectiegesprekken vinden plaats op 20 februari 2024.
 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.