Type:
Permanent employment
Location:
Alkmaar
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
21/11/2022
Status:
Open
Apply before:
21/11/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Heb je ideeën hoe je online criminaliteit zoals whatsappfraude, bankhelpdeskfraude of het hacken van accounts aan kan pakken, kan voorkomen of kan verstoren? Dan is dit een functie voor jou! Het Cyberteam Noord-Holland zoekt voor haar Projectteam CyberCentre mensen die aan de hand van beschikbare- en nog te verzamelen informatie dit kunnen verwerken tot intelligence.

 

Wat ga je doen?

Als specialist intelligence zorg je voor de duiding van verzamelde informatie. Jouw analyses geven inzicht in het criminaliteitsfenomeen en geven zicht op mogelijke interventies tegen digitale criminaliteit. Deze interventies zijn niet alleen opsporing en vervolging van daders, maar ook het tegenhouden en verstoren van online criminele activiteiten.

Je verricht je onderzoek in (politie)informatiesystemen en in open bronnen. Dit doe je aan de hand van een concrete vraag of op eigen initiatief. Door het combineren van informatie identificeer, analyseer en duid je trends, netwerken en fenomenen. Hiermee lever je direct een bijdrage aan het veiligheidsbeeld van de eenheid. De intelligence die je levert richt zich op gedigitaliseerde criminaliteit met een landelijke component. Dit kan direct gebruikt worden in interventievoorstellen die het CyberCentre opstelt, waaronder voorstellen ten behoeve van opsporingsonderzoeken. Je onderbouwt jouw adviezen goed, weet ze helder te presenteren en over te brengen, zodat aanbevelingen tot concrete actie kunnen leiden. Je hebt een overall beeld over de lopende casuïstiek en herkent relaties, open eindjes en mogelijke interventies.

Voor het vinden van aanvullende informatie en het duiden daarvan gebruik je beschikbare systemen en tools. Je bent niet alleen in staat om gevraagd en ongevraagd complexe zoekslagen te maken, maar ook om via je in- en externe netwerk informatie te verkrijgen en te delen, bijvoorbeeld met andere afdelingen binnen de politie zoals onder andere regionale cybercrimeteams, de cyberliaisons van de districten en het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. Je werkt nauw samen met de teamleden van het CyberCentre die gespecialiseerd zijn in digitale techniek, werkvoorbereiding en publiek-private samenwerking.

 

Waar ga je werken?

De Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO) van Eenheid Noord-Holland voorziet de politieorganisatie 24/7 van actuele intelligence ter ondersteuning van het politiewerk. We voeren de regionale regie op de informatiecoördinatie en werken aan inwinning van informatie, onderzoek en analyse. Je wordt geplaatst bij de het Eenheids Intelligence Knooppunt van DRIO. Je komt echter binnen de Eenheid Noord-Holland te werken bij het CyberCentre, dat als een nieuw op te richten team uniek is binnen de politie. Teamleden uit de drie disciplines van de opsporingsdriehoek (intelligence, specialisme en tactische opsporing) werken samen in één team! Eén team met een gezamenlijke opdracht, dat wordt de kracht van het CyberCentre. Zeven collega’s uit de politieorganisatie gaan samenwerken met acht nieuw te werven collega’s. Het team is tijdelijk voor de duur van twee jaar. Na die tijd moet de opgedane ervaring in de aanpak van digitale criminaliteit binnen de brede politieorganisatie belegd worden. Het CyberCentre biedt hiermee een unieke kans om kennis en ervaring op te doen binnen de politieorganisatie.

Het team werkt doelgericht volgens methodes van Agile werken. Jouw plaats tewerkstelling is op Alkmaar, maar jij zal daarnaast regelmatig werkzaam zijn op Heemskerk. In verband met het feit dat hier sprake is van nieuw in te richten team is het gewenst om regelmatig met z’n allen fysiek op kantoor samen te werken om de teamontwikkeling en onderlinge samenwerking maximaal te bevorderen. Wanneer de samenwerking in het team meer structuur heeft gekregen zijn er meer mogelijkheden om hybride te werken. Onregelmatig werken kan onderdeel uitmaken van de functie als de operatie daarom vraagt.

 

Wie ben jij?

Vanzelfsprekend ben je analytisch en communicatief ijzersterk. Je hebt kennis van of affiniteit met cybercrime, gedigitaliseerde criminaliteit en diverse vormen van online fraude en oplichting. Je bent een echte netwerker en weet samenwerkingspartners zowel van binnen de politieorganisatie als daarbuiten met inspiratie te overtuigen van jouw analyses. Je signaleert kansen, bent alert op patronen en ontwikkelingen en weet verbanden te leggen. Feiten kun je helder en gestructureerd verwerken, vastleggen en presenteren. Je bent discreet en kunt omgaan met vertrouwelijke informatie. Verder ben je een teamplayer en heb je oog voor je omgeving. Je bent in staat om het gesprek aan te gaan op verschillende niveaus en daarbij te staan voor jouw product of de belangen die je behartigt.

Verder vragen wij:

  • een hbo-diploma; 
  • kandidaten met een minor cybercrime, cybersafety of cybersecurity worden uitdrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren;
  • Affiniteit met de verschillende vormen van cybercrime, online fraude en online oplichting.
  • Bij voorkeur ervaring in analyse (kwantitatief /kwalitatief).
  • Affiniteit met onderzoek in open bronnen.
  • Goede kennis van de Engelse taal;

Wat wij bieden

De standplaats is Alkmaar. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een tijdelijke functievervulling voor maximaal twee jaar voor 36 uur per week. 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding. 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek en mogelijk een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.