Keywords:
Cyber, ICT, Innovation, Investment, Digital Innovation
Type:
Internship
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
25/06/2019
Status:
Open
Apply before:
29/07/2019
Hours p/wk:
40

Description:

UNIIQ helpt startende ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. Wij bieden ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Het fonds is een gezamenlijk initiatief van Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. UNIIQ wordt gemanaged door een team van vier investment managers, een business analist en een fondsmanager. De gezamenlijke ambitie is om innovaties sneller naar de markt te brengen en zo het innovatiepotentieel van Zuid-Holland te benutten. Word jij onze nieuwe gedreven stagiair die graag meer wil leren over het investeringsvak?

 

Functie omschrijving

Het UNIIQ-team werkt hard aan het financieren van jonge innovatieve bedrijven met potentie. De bedrijven waar wij naar kijken komen uit verschillende sectoren, van life sciences tot aan hightech-bedrijven. Als stagiair junior investment analist ondersteun je het team bij het investeringsproces. Je helpt bij het analyseren van nieuwe proposities die voor een UNIIQ-financiering in aanmerking willen komen en je draait mee in de lopende investeringstrajecten. Deze en andere werkzaamheden maken onderdeel uit van deze uitdagende en veelzijdige functie:

 

  • Het beoordelen van businessplannen
  • Het maken van marktanalyses
  • Het ondersteunen van portfoliobedrijven
  • Deelname aan pitchdagen waar ondernemers hun plannen komen presenteren
  • Het in teamverband werken aan investeringstrajecten
  • Het maken van gespreksverslagen
  • Het schrijven van investeringsvoorstellen
  • Deelname aan startup-events

Kortom: wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen: wij zoeken per februari 2019 een enthousiaste en pro-actieve WO-er, die het werken in deze dynamische omgeving met beide handen wil aanpakken. Samen met een investment manager werk je aan één of meerdere investeringsvoorstellen en krijg je de kans om het hele investeringsproces van begin tot eind mee te maken. Je bent nieuws- en leergiering, analytisch sterk en hebt een kritische blik. Je hebt affiniteit met technologie en innovatie en werkt graag in een team. Daarnaast vind je het leuk om aan meerdere verschillende cases tegelijk te werken, en leer je bedrijven en markten snel te doorgronden om vervolgens de opgedane kennis over te brengen op het team. ‘Out of the box’ denken komt hierbij goed van pas.

Wat bieden we jou?

Werken bij UNIIQ betekent een uitdagende en zelfstandige job in een jonge informele organisatie. Je leert alles over het investeringsvak, en leert inhoudelijke (wetenschappelijke) kennis te combineren met de praktijk. Je bent onderdeel van het UNIIQ team, waarin je o.a. samenwerkt met de fondsmanager, investment manager, business analist en project assistent. De (WO) stagevergoeding bij UNIIQ is vastgesteld op € 580,= bij een fulltime stage. Naast deze vergoeding heb je recht op wettelijk verlof. UNIIQ is onderdeel van InnovationQuarater. Er werken op dit moment ca. 70 medewerkers. De organisatie is gevestigd in een modern kantoor (met flexibele werkplekken) in het World Trade Center in het Beatrixkwartier in Den Haag en heeft een tweede vestiging in het CIC in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Beide vestigingen zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Meer informatie over ons bedrijf en het laatste nieuws kun je vinden op http://www.uniiq.nl/en in dit filmpje

 

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons dan je motivatiebrief en cv via https://innovationquarter.homerun.co/stagiair-1

Heb je inhoudelijke vragen over deze stage, neem dan contact op met Annette van Elswijk op 088-4747202. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Marian van de Walle, HR adviseur, op 06-12177173.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.