Keywords:
Fraud
Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
09/11/2020
Status:
Open
Apply before:
12/11/2020
Hours p/wk:
40

Description:

Wij zoeken een sterke inspirerende Super Circle Lead voor onze Fraude Operations in Nederland!

 

 

Je werkomgeving: Fraude & Cybersecurity

In een steeds veranderende digitale wereld komt fraude en cybercrime helaas steeds meer voor. Wil jij onze klanten beschermen tegen fraude en cybercrime? Betekenisvol werk hebben en impact voor klanten en ING maken? Fraudeurs te slim af zijn door onze Fraude Super Circle zo te besturen dat we razendsnel en adequaat kunnen reageren op nieuwe methodes van fraudeurs?

 

Onze purpose is:
We as Tribe Fraud & Cybersecurity enable society to do banking in a safe and easy way. We protect your finances by being best in fighting fraud and combatting cybercrime. Simply safe and secure!

Wil jij zorgen dat klanten veiligheid in bankieren ook echt ervaren? Dan is de rol van Super Circle Lead jou op het lijf geschreven!

 

 

Dit ga je doen
Als Super Circle Lead vorm je samen met de 4-6 Circle Leads, een CoE lead en een Agile Coach het Leadership team van de Super Circle Fraude Operations. Samen dragen jullie zorg voor een goede besturing van de afdeling van circa 125-150 fraude medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor een snelle respons op fraude signalen, een excellente dienstverlening aan klanten, en voor de continue verbetering hoe wij ING beveiligen tegen fraude en misbruik.

 

Je rapporteert aan de Tribe Lead Fraude & Cybersecurity en bent onderdeel van het Leadershipteam van de Tribe Fraude & Cybersecurity. Regelmatig heb je overleg met de Tribe Lead Fraude & Cybersecurity, de Product Area Leads Fraude Preventie en Fraude Detectie. Je denkt met verschillende stakeholders binnen ING na over strategische en tactische ontwikkelingen binnen en buiten ING die impact hebben op jouw fraude afdeling.

 

De Super Circle staat de komende tijd voor een aantal uitdagingen. Door het groeiend aantal fraude gevallen in combinatie met de toenemende complexiteit van de cases zal de Fraude Super Circle verder moeten transformeren naar een organisatie die razendsnel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen en nieuwe methodes van fraudeurs. Een organisatie die uitstekend georganiseerd is; optimaal gebruik maakt van geautomatiseerde systemen en processen en een hoge mate van agility, vakmanschap en kwaliteit kent.

 

 

Zo zul je succesvol zijn

Als Super Circle Lead durf je je Circle Leads, Specialisten en natuurlijk ook de Customer Loyalty Team Members duidelijke richting te geven en tegelijkertijd de ruimte te geven om zelf verantwoordelijk-heid te pakken voor hun werk. Daarin is vertrouwen de basis, en ben je in staat om te sturen op resultaat (data, feiten en output). Daarnaast ben je een strategische denker die de verschillende belangen en ontwikkelingen binnen ING kan door vertalen naar een heldere visie op de Super Circle. Daar waar de Tribe eigenaar is van het beleid en de processen, zorg jij voor een optimale organisatie, de werkinstructies en uitstekende uitvoering en natuurlijk voor (klant)feedback op het beleid en de processen. Met jouw visie en plannen weet je mensen binnen de Super Circle te inspireren en in beweging te krijgen. Je bent bovendien overtuigend in je optreden, sterk in probleemanalyse en oordeelsvorming, creatief in je oplossingen en het geven en ontvangen van constructieve feedback zie je als belangrijke voorwaarden voor goed met elkaar samenwerken. Je durft de details in te gaan als dat nodig is, maar verliest nooit de hoofdlijnen uit het oog.

 

Ook wordt als Super Circle Lead van je verwacht dat je een stevige sparringpartner bent voor stakeholders binnen de Tribe Fraude & Cybersecurity, Global CISO en de Risk partijen. Op termijn zal ook verdere internationale samenwerking in het kader van de Global Fraud Strategy worden onderzocht.

 

 

Wie zoeken we:

 • Een sterke lead met ruime ervaring in Operationeel Management en kwaliteitsmanagement
 • Een lead met ruime ervaring in het aansturen van teams
 • Een lead die structuur kan aanbrengen, duidelijke verwachtingen uitspreekt en feedback geeft en vraagt.
 • Een lead die bereid is zich te verdiepen in de wet & regelgeving en kennis van het Fraude domein

Specifieke kennis, ervaring en vaardigheden

 • Je hebt ruime ervaring heb als leidinggevende van grotere groepen mensen.
 • Je hebt ruime ervaring met Operationeel Management en/of Lean Six Sigma, Black-belt trajecten; Agile ervaring is een pré.
 • Je hebt ervaring in het sturen op output, capaciteitsmanagement en kwaliteitsmanagement.
 • Je hebt ervaring in het begeleiden en realiseren van verandertrajecten
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je mensen kunt inspireren en motiveren.
 • Je kunt rust en overzicht bewaren in hectische omstandigheden
 • Take it on and make it happen mentaliteit
 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding.