Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
24/01/2023
Status:
Open
Apply before:
17/02/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Rechercheurs gezocht! De districtsrecherches van de Eenheid Midden-Nederland zoeken meerdere rechercheurs. Sta jij stevig in je schoenen, blijf je scherp onder hoge druk, kun je goed samenwerken en ben je in het bezit van een politiediploma? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Als rechercheur (generalist tactische opsporing) van de districtsrecherche werk je mee in diverse onderzoeken met verschillende doorlooptijden. Daarbij kan het gaan om geweldsincidenten zoals overvallen en straatroven, en niet natuurlijk overlijdens zoals zelfdoding en doodslag/moord, maar ook om projectmatige aanpak van ondermijnende criminaliteit. Door middel van strafrechtelijke onderzoeken beoog je effect te sorteren in de maatschappij. Daarbij heb je oog voor de positie van de slachtoffers. Tijdens de eerste en vaak hectische fase van een onderzoek tref je de eerste maatregelen en start je het onderzoek op, of schakel je waar nodig (gespecialiseerde) collega’s in.

Naast het opsporen van verdachten zet je ook alle wettelijke mogelijkheden in om crimineel voordeel of vermogen af te nemen. Omdat steeds meer onderzoeken zich (deels) afspelen in de digitale wereld, weet jij je weg te vinden in politiesystemen of open bronnen of ben je bereid om dit snel te leren. Vanuit je eigen uitvoeringspraktijk doe je verbetervoorstellen voor de uitvoering van tactische opsporingsonderzoeken. Je werkt samen met ketenpartners, waaronder de basisteams, de Dienst Regionale Recherche, het Openbaar Ministerie en specialistische afdelingen zoals de Forensische Opsporing, het Observatieteam en onderhandelaars.

Recherchewerk is onvoorspelbaar. Dat betekent dat je werkt op onregelmatige tijden en meedraait in piketdiensten. Leveringen aan TGO-onderzoeken kunnen onderdeel zijn van jouw takenpakket.

 

Waar ga je werken?

De Eenheid Midden-Nederland bestaat uit vijf districten. Alle districten zijn opgebouwd uit een aantal basisteams, een districtsrecherche en soms een flexteam. Alle vijf de districtsrecherches zijn op zoek naar versterking.

 

De Districtsrecherche Flevoland bestaat uit ongeveer 94 collega's, waaronder een teamchef, diverse operationeel specialisten, operationeel experts en overige teamleden. Ons district beschikt over vijf basisteams. Het werkgebied is zeer divers; van de grote stad Almere tot het vissersdorp Urk, wat ook garant staat voor een hoog en divers werkaanbod. Het team werkt vanuit de locaties Almere en Lelystad en kenmerkt zichzelf door innovatieve en flexibele teamplayers die bereid zijn elkaar te helpen. Er hangt een goede sfeer binnen de teams. Er is sprake van een hoge doorloopsnelheid van onderzoeken. Wij vinden dat samenwerken met de basisteams, in, - en externe partners een must is om effectief en efficiënt op te sporen en resultaten te behalen. We bieden jou ruimte om te leren en faciliteren je daarin. Voor beide locaties hebben we een vacature. Jij komt dus te werken in Almere of Lelystad.

 

De Districtsrecherche Gooi en Vechtstreek bestaat uit 51 collega's en het team kenmerkt zich door een goede sfeer. Ons relatief kleine team laat zich typeren als hecht en daadkrachtig. We staan open voor vernieuwingen en we durven alles aan. De soepele synergie tussen de verschillende pijlers, zoals het ondermijningsteam, de interventiespecialisten, de financieel en digitaal rechercheurs binnen ons team draagt bij aan ons succes. De collega’s zijn zich ervan bewust dat samenwerking met de basisteams een must is om positieve resultaten te behalen. De districtsrecherche is op het gebeid van toekomstbestendig opsporen innovatief. Uit de MeMo is gebleken dat we vooral een veilig team zijn, waarin het prettig werken is. Of we daar trots op zijn? Heel erg! Volgens ons is deze goede sfeer de basis voor de door ons behaalde resultaten.

 

De Districtsrecherche Stad-Utrecht bestaat uit merendeel jonge collega's, vier onderzoeksteams waaronder een Z&V-thema en een (groeiend) ondermijningsteam. Resultaat en ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Kun jij omgaan met hoge werkdruk, zit onderzoeken in je bloed en ben je nieuwsgierig? Dan zoeken wij jou! Het district omvat verschillende wijken met ieder een eigen karakter. Verder vind je er een scala aan bevolkingsgroepen met culturele diversiteit, een levendige sfeer, universiteitsactiviteiten in de Uithof, voetbalwedstrijden in de Galgenwaard, het Jaarbeurscomplex en het station Utrecht Centraal. In het werkgebied vinden bovendien regelmatig diverse evenementen plaats, waarbij wij het opsporingsgedeelte van een TDA voor onze rekening kunnen nemen. Het district is dynamisch, bruisend en divers en staat garant voor een hoog en divers werkaanbod.

 

De Districtsrecherche Oost-Utrecht is een mooie en enthousiaste club van ongeveer 110 fte sterk en bestaat uit meerdere teams. We zijn nu nog gehuisvest op de locaties Zeist en Amersfoort. In 2024 hopen wij verder samen te gaan op één locatie, namelijk Amersfoort. Werken in Oost-Utrecht is nooit saai. Ondermijnende (drugs)criminaliteit, cyber en gedigitaliseerde criminaliteit, jeugdzaken met grote impact en moord/doodslag; in Oost-Utrecht, waar de grootstedelijke problematiek en die van het buitengebied elkaar tegenkomen, kom je er als toekomstig rechercheur allemaal mee in aanraking! Gezamenlijk zijn de teams verantwoordelijk voor de lopende onderzoeken. Onze districtsrecherche heeft een stevige verbinding met de basisteams en bedient 15 verschillende gemeenten. Naast de zaken die in de piket op ons afkomen, wordt er ook volop projectmatig gewerkt aan verschillende thema's. Binnen de veelheid aan onderzoeken is prioritering dan ook van groot belang.

 

Het werkgebied van de Districtsrecherche West-Utrecht omvat het gehele westelijke gebied van de provincie Utrecht. De verscheidenheid aan dorpen, gemeenten en de gemêleerde bevolkingssamenstelling leveren een gevarieerd werkaanbod op. Het gebied kent een veelvoud aan instellingen en veel spoorwegen en verkeersaders doorkruisen het gebied. Samen met de basisteams, het Openbaar Ministerie, de gemeenten en andere partners werken we aan een integrale veiligheidsaanpak. Veiligheid, vertrouwen en verbinding, zowel in de samenleving als binnen onze eigen organisatie, zijn belangrijke uitgangspunten. Ons district staat voor een aantal uitdagingen op het gebied van crimechange (de verschuiving naar steeds meer digitale criminaliteit), ondermijning en de toegenomen polarisatie in de samenleving.

Wie ben jij?

Het maximale uit een zaak halen, dat is wat jij wilt. Met oog voor slachtoffers en maatschappij. Je kunt goed analyseren, gaat zorgvuldig te werk, neemt initiatief en geeft niet snel op. Bovendien ben je leergierig en onderzoekend ingesteld en je maakt je nieuwe zaken snel eigen. Je hebt het in je om precies die vragen te stellen die nodig zijn om de juiste informatie te verzamelen. Kortom, je staat stevig in je schoenen en bent in staat om onder hoge druk samen te werken binnen een team van gemotiveerde en betrokken collega’s. Daarbij werk je nauwkeurig en zorgvuldig en reflecteer je op je eigen handelen. Ook ben je creatief en innovatief en denk je vooral in mogelijkheden.

 

Verder:

  • heb je een mbo 3-politiediploma*;
  • ben je in staat om weer te voldoen aan de RTGP-certificering.

Wat wij bieden

De standplaatsen zijn Almere, Amersfoort, Hilversum, Lelystad, Maarssen, Utrecht en Zeist. Je kunt bij meerdere districtsrecherches solliciteren, maar geef in je sollicitatiebrief duidelijk aan bij welke districtsrecherche(s) je zou willen werken. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.297,- en maximaal € 3.750,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist tactische opsporing.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheidsonderzoek, een referentenonderzoek en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.