Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
24/02/2023
Status:
Open
Apply before:
13/03/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben je een kei in het Agile werken, weet jij dit samen met een team van specialisten te vertalen naar de verschillende processen binnen het Team Digitale Opsporing en heb je affiniteit met ICT/techniek? Ben jij in staat problematiek vanuit een breed perspectief te bekijken? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als teamleider bij het Team Digitale Opsporing (TDO). Dit team houdt zich bezig met de opsporing van strafbare feiten in complexe digitale omgevingen met vaak een hoog afbreukrisico. Als teamleider organiseer je het Agile werken van TDO Midden-Nederland. Je organiseert, faciliteert, begeleidt en adviseert de verschillende onderdelen binnen het team. Je helpt bij het verbeteren van werkprocessen en geeft gevraagd en ongevraagd feedback aan het team en het managementteam van de Specialistische Opsporing (SO) over Agile werken.

Jij bent verantwoordelijk voor de teamontwikkeling en organisatorische coördinatie van werk en capaciteit. Hierbij ligt je focus op teamontwikkeling, waarbij je goed in verbinding bent met in- en externe partners. Je bent, in samenspraak met de teamchef, medeverantwoordelijk voor de sturing op de resultaten en een deel van de personeelszorg. Innovatie en doorontwikkeling van het vakgebied is van essentieel belang. Jij draagt zorg voor een goede balans tussen uitvoering van het werk en innovatieprojecten.

Het voeren van functioneringsgesprekken met de medewerkers en het adviseren over verbeteringen aangaande het functioneren is onderdeel van je werkzaamheden. Je coördineert en organiseert de uitvoering van vastgestelde plannen van aanpak, werkoverleg en briefings. Samen met onder andere de strategisch specialist en de coördinatoren, vorm jij het TDO managementteam. Daarnaast ben je onderdeel van het managementteam van de Specialistische Opsporing, samen met de vertegenwoordigers van Observatie & Techniek, Ondersteuningsdesk en de Forensische Opsporing. Je levert een belangrijke bijdrage aan de samenwerking met in- en externe partijen en instanties.

 

Waar ga je werken?

Het werkgebied van Midden-Nederland is een uitgestrekt gebied met zowel land als water. Door de centrale ligging is het een knooppunt in de Nederlandse infrastructuur. Je vindt er veel evenementenlocaties, betaald voetbal en diverse vormen van recreatie. De bevolking is zeer divers en dat brengt verschillende vormen van veiligheidsproblematiek met zich mee. Onze eenheid werkt nauw samen met diverse partners in de bestrijding van criminaliteit.

De Dienst Regionale Recherche (DRR) van Eenheid Midden-Nederland verricht probleem- en/of themagerichte onderzoeken op diverse (geprioriteerde) thema’s. We verzorgen toezicht en handhaving op het gebied van vreemdelingenwetgeving en ondersteunen de opsporing door het uitvoeren van (forensische) opsporing, observatie en interceptie. Ook stellen we gekwalificeerde medewerkers beschikbaar voor teams Grootschalige Opsporingen (TGO’s).

Het TDO vormt de pijler en de basis van het digitaal specialisme, waar de eenheid in complexe rechercheonderzoeken een beroep op kan doen. Ook ondersteunt het team de digitaal rechercheurs die werken in de 5 Digitale Platforms met kennis en/of uitrusting. Het team van ongeveer 25 medewerkers wordt gevormd door verschillende specialisaties binnen de ICT, zoals automotive, internetprotocollen, data-analyse, mobile forensics, embedded systemen, smart devices, netwerken en operating systems.  

 

Wie ben jij?

Je bent een inspirerende Agile coach, toont initiatief en bent leergierig. Jouw manier van werken kenmerkt zich door een combinatie van een professionele en mensgerichte oriëntatie. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met ICT en digitale techniek. Voor de bedrijfskundige aspecten heb je oog en je weet wat van belang is om in te spelen op de alsmaar veranderende omgeving. Je bent in staat om deze verandering in te zetten en te begeleiden. Jouw enthousiasme en creatieve ideeën zijn hierin aanstekelijk. Vraagstukken kun je in een groter verband plaatsen, je bent communicatief vaardig en je kunt buiten de kaders denken. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Daarbij handel en communiceer je tactvol, signaleer je kansen en ben je op de hoogte van trends en ontwikkelingen. Netwerken is een tweede natuur van je en daarnaast ben je stressbestendig en sta je stevig in je schoenen.

Verder vragen we het volgende van je:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur op IT-gebied;
  • ervaring in een coördinerende functie; 
  • ervaring met Agile werken, (Scrum, Lean en Obey zijn een pre);
  • affiniteit met techniek/ICT.

Wat wij bieden

De standplaats is Utrecht. Er is ruimte voor 1.00 fte. Het betreft een tijdelijke functie voor maximaal twee jaar voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.063,- en maximaal € 4.880,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.