Type:
Permanent employment
Location:
Veenendaal
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
01/09/2023
Status:
Open
Apply before:
27/03/2024
Hours p/wk:
40

Description:

Als Technisch IT specialist bij DataExpert is jouw kerntaak het leveren van technische kennis en ervaring aan klanten bij het implementeren en gebruiken van onze oplossingen. Wij gaan er samen voor zorgen dat jouw productkennis op een hoog niveau komt zodat je onze klanten kunt voorzien van de gewenste technologie en kennis.

 

Als Technisch IT specialist ben je het aanspreekpunt en de expert voor de klant. Jouw rol is cruciaal voor het werk van onze klanten, d.w.z. voor het bestrijden en oplossen van (cyber)criminaliteit en fraude. Je krijgt dus veel verantwoordelijkheid. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bepalen en leveren van de beste oplossing voor de klant. Je draagt bij aan een veilige samenleving en dat betekent uitdagend en afwisselend werk.

 

Wat vragen wij van je?
Het betreft een afwisselende baan met een grote diversiteit van werkzaamheden. Belangrijk is dat je houdt van afwisseling en dat je je technisch kunt verdiepen en bekwamen in vele onderwerpen. Je bent analytisch sterk, kijkt vooruit, werkt projectmatig en durft grenzen te verleggen. Door jouw kennis en persoonlijkheid ben je op alle niveaus een goede gesprekspartner. Je bent in staat om, op termijn, een expert rol in te vullen.

 

Van nature ben je sterk in plannen en organiseren. Je laat je niet leiden door de waan van de dag, maar bent op alles voorbereid door een proactieve en doortastende werkstijl. Je bent gericht op excellente kwaliteit, flexibel en service gericht. Ook ben je communicatief sterk en kun je met alle type klanten overweg. Je kunt je goed staande houden, ook onder druk, en levert hoge kwaliteit.

 

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Technische kennis en technologie leveren aan klanten voor onze belangrijkste Analyse, Security en Forensische producten. Dit kan projectmatig en tijdens het gebruik plaatsvinden, op klantlocatie, telefonisch en per mail;
 • Bezoeken van klanten om ter plaatse aanpassingen of verbeteringen uit te voeren in het kader van projecten en support;
 • Kennis bijhouden van de belangrijkste Analyse, Security en Forensische producten;
 • Zorgen voor het verbeteren van het delivery- en serviceproces door actief mee te denken en het doen van voorstellen;
 • Contact onderhouden met leveranciers over technische vragen;
 • Op de hoogte blijven van werkgerelateerde ontwikkelingen door bijvoorbeeld het volgen van webinars of trainingen;
 • Beheren van de benodigde ICT-omgevingen voor bv. testen en trainingen.

Wie ben jij?
Je hebt een drive om (cyber)criminaliteit en fraude te bestrijden en je wilt een bijdrage leveren op het gebied van Safety & Security.

 

Om deze functie succesvol te maken, beschik je over de volgende competenties:

 • Relevante ICT HBO opleiding;
 • Ervaring op het gebied van ICT projecten en beheer is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift;
 • Je bent representatief en hebt een positieve en proactieve houding;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent klantgericht, werkt gestructureerd en levert kwalitatief werk;
 • Je kunt zelfstandig werken en houdt er van verantwoordelijkheid te nemen/dragen;
 • Je kunt uitstekend samenwerken in teamverband;
 • Je bent van onbesproken gedrag.

Wat mag je van ons verwachten?
Naast de afwisseling en zelfstandigheid die deze functie biedt, krijg je als Technisch IT specialist bij DataExpert de mogelijkheid om bij een bedrijf te werken dat bijdraagt aan de veiligheid in de maatschappij. Je werkt in een kennisintensieve werkomgeving waarin je veel uitdagingen krijgt en de mogelijkheden hebt om je verder te ontwikkelen. Dit doe je onder andere door samen met je leidinggevende duidelijke doelen af te spreken. Verder staat in deze werkomgeving de (externe en interne) klant centraal. Binnen DataExpert hangt een informele werksfeer en wordt er waarde gehecht aan onderlinge samenwerking en de goede reputatie in de markt. Ook bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden.