Type:
Permanent employment
Location:
Groningen
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
17/07/2023
Status:
Open
Apply before:
04/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Heb jij gevoel bij wat informatie kan doen voor de veiligheid op straat? Het Regionaal Informatie Knooppunt van Eenheid Noord-Nederland zoekt drie themaspecialisten die verbanden kunnen leggen op het thema waarop je wordt ingezet.

 

Wat ga je doen?

Als themaspecialist verricht je onderzoek in (politie)informatiesystemen en in open bronnen (social media en internet). Dit doe je aan de hand van een concrete vraag of op eigen initiatief. Dit is afhankelijk op welk thema je wordt ingezet. We werven onze themaspecialisten generiek. Bij geschiktheid wordt gekeken op welk werkveld jouw competenties passend zijn. De werkvelden zijn bepaald aan de hand van de landelijke intelligence-agenda. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkvelden zoals Openbare Orde en Veiligheid, Osint, Milieu, Cybercrime, etc.

Binnen jouw thema weet je informatie te verzamelen, veilig te stellen, te duiden en te formuleren in kwalitatief hoogstaande rapportages. Je bent bijvoorbeeld in staat om overzicht en inzicht te geven op personen, groepen, locaties ontwikkelingen en trends. De informatie die je levert kan direct gebruikt worden in de operatie of voor een opsporingsonderzoek. Je versterkt de informatiepositie en brengt blinde vlekken in kaart. Ook lever je informatieproducten of beelden waarop gestuurd kan worden. Er wordt verder van je verwacht dat je tactische adviezen op basis van je thema kan geven. Je bevordert in de breedte de deskundigheid op je thema en neemt deel aan diverse netwerken.

Voor de informatievergaring gebruik je diverse beschikbare zoekapplicaties en tools. Je bent niet alleen in staat om complexe zoekslagen te maken maar je verkrijgt en deelt ook informatie via je netwerk, bijvoorbeeld met andere afdelingen binnen de informatieorganisatie, maar ook met externe partners zoals de FIOD-belastingdienst, de gemeente en justitie.

Ook ga je als themaspecialist aan de slag met het vernieuwen van werkwijzen, processen en informatieproducten om de informatiestromen goed te organiseren en je ondersteunt bij het feitelijk implementeren van verbeteringen in de informatiestromen. Vanuit specialisatie deel je ook je kennis met collega's en zodoende breng je de kwaliteit van het RIK naar een hoger niveau.

 

Waar ga je werken?

Het Regionaal Informatie Knooppunt (RIK) is gevestigd aan de Schweitzerlaan 1 in Groningen. Het RIK is ervoor vragen die niet realtime beantwoord hoeven te worden en is daarmee complementair aan het Real Time Intelligence Center (RTIC). Wij zijn de centrale loketvoorziening voor de eenheid en de externe partners, en voeren informatiecoördinatie uit op thema's uit de nationale en regionale intelligence-agenda. We zoeken als team veel interactie met het land en medewerkersparticipatie hebben we hoog in het vaandel staan.

Als themaspecialist word je op een generieke functie aangenomen met een specifiek taakveld. De mogelijkheid bestaat in de toekomst dat de veiligheidsthema's veranderen en daarmee ook jouw taakveld. Vanuit intelligence ga jij je in een veelzijdig functie inhoudelijk bezig met een thema zoals eerder genoemd. Je hebt in deze functie te maken met verschillende collega's binnen de Dienst Regionale Informatie Organisatie en met verschillende externe partners.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken zelfstandige collega's die duidelijk, vlot en tactvol communiceren. Vanzelfsprekend ben je analytisch sterk. Uit diverse informatiebronnen kun jij snel relevante informatie destilleren. Je signaleert kansen, bent alert op patronen en ontwikkelingen en weet verbanden te leggen. Wat jij hebt geconstateerd kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Je werkt nauwkeurig en bent gericht op kwaliteit en resultaat.

Je bent een echte netwerker en bent in staat om zowel intern, extern als internationaal verbindingen te maken. Op verschillende niveaus ben je een stevige en representatieve gesprekspartner, waarbij je de belangen van de eigen organisatie en overige partners herkent en weegt. Overzicht houden is voor jou geen probleem; je bent omgevingssensitief en kunt professionele vraagstukken in een breder perspectief zien.

Daarnaast heb je:

  • een hbo-diploma;
  • inhoudelijke kennis en affiniteit met één van de genoemde thema's;
  • bij voorkeur ervaring met politieprocessen op het werkterrein intelligence en opsporing;
  • bij voorkeur ervaring met OSINT.

Wat wij bieden

De standplaats is Groningen. Er is ruimte voor 3 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Afhankelijk van jouw achtergrond wordt er gekeken op welk thema jij wordt ingezet.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.