Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
27/06/2023
Status:
Open
Apply before:
16/07/2023
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan de veilige wereld van morgen? Zie jij het voor je? Word Toegepast Cyber Software-engineer bij TNO in Den Haag.

 

Over deze vacature

Draag jij bij aan deze tijd door kennis te ontwikkelen hoe cyber-effecten toegepast kunnen worden in bestaande simulatieomgevingen?

 

Wat ga je doen?

Als toegepast - cyber software-engineer kun je bij de afdeling Modelling, Simulation & Gaming veel kanten op. Jouw researchgroep is gespecialiseerd in het ontwikkelen van Cyber-tools en – omgevingen voor partners uit het veiligheidsdomein, zoals Defensie en Politie. Ons team zoekt een toegepast - cyber software-engineer die de brug kan slaan tussen TNO collega’s en de veiligheidsprofessionals om bestaande trainingsomgevingen uit te breiden en zo complexe cybereffecten zichtbaar te maken. Cyber heeft een steeds grotere impact op het dagelijks optreden van militairen en politieagenten. Wij creëren oplossingen om deze impact zichtbaar te maken in bestaande trainingsomgevingen. Daarmee ondersteunen we diverse professionals die zich voorbereiden op hun veiligheidstaak.

Wat ga je doen?
Samen met je collega’s en veiligheidsprofessionals bespreek je hoe hun ideeën geïmplementeerd kunnen worden in prototypes en tools die gebruikt worden in experimenten. In ons team ontwikkelen we bijvoorbeeld tools die objecten in het cyberlandschap visualiseren of we modelleren cybereffecten in een battle lab. En er zijn ook projecten waarin we werken aan testbeds die inzicht geven in het geautomatiseerd reageren op cyberaanvallen. Deze technieken gebruiken we om onze modellen over en van de wereld steeds beter te maken. Op die manier worden de simulaties en ondersteuningstools waar onze partners mee experimenten steeds beter voor het transformeren van resultaten naar nieuwe toepassingen. Kortom met jouw inzichten in het cyberdomein en kennis van het militaire domein help je collega’s en veiligheidsprofessionals. Jij vormt de brug tussen techniek en realiteit.

 

Wat wij van jou verwachten

Jij wilt met jouw werk van betekenis zijn voor innovatie in het militaire en veiligheidsdomein en kunt goed omgaan met gevoelige informatie. Dagelijks samenwerken in meerdere projecten en projectteams gaat je goed af, mede door jouw proactieve houding en communicatieve skills in het Nederlands en Engels. Als collega ben je alert op kansen voor verbetering, draagt die actief uit in je team en neemt verantwoordelijkheid voor jouw bijdrage aan projecten.


Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een HBO of WO achtergrond in bij voorkeur (technische) informatica, computer science and engineering of embedded systems, of een andere relevante technische richting en voorkeur voor een sociale aanpak.
 • Kennis van en ervaring met meerdere moderne programmeertalen (bijvoorbeeld Java, Python, C++, C#, Javascript) en met moderne software-ontwikkelomgevingen.
 • Brede inzichten in ontwikkelingen in het cyberdomein, en realisme om dat toe te passen in een oefening.
 • 0-5 jaar werkervaring.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.075,- en € 4.300,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Een goede pensioenregeling.

 

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 16 juli 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.