Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
25/01/2024
Status:
Open
Apply before:
10/03/2024
Hours p/wk:
32

Description:

In een wereld die steeds sneller digitaliseert, heeft het Stadsarchief Amsterdam een innovatieve collega nodig om ervoor te zorgen dat de informatie voldoet aan de hoogste normen. Je houdt toezicht, draagt bij aan de nieuwe auditing methodiek en kennisontwikkeling van informatie-, data- en archiefbeheer in de stad en regio. Samen met zeven gedreven collega toezichthouders zorg je voor een betere samenwerking binnen het overheids- en informatiedomein voor kennisontwikkeling, advies en innovatie.

 

De functie
Jouw rol in de digitale stad
Als toezichthouder informatiebeheer speel je een cruciale rol in het monitoren, analyseren en toetsen van digitale informatie, geheel in lijn met de Archiefwet en andere informatiewet- en regelgeving. Maar dat is slechts het begin van jouw avontuur.


Een Digitale Pionier
Bij de gemeente Amsterdam streven we ernaar voorop te lopen in de digitale revolutie. Als toezichthouder informatiebeheer wordt van jou verwacht dat je creatief bent en actief bijdraagt aan het ontwikkelen van innovatieve methoden voor toezicht. Je bent een sleutelfiguur in het bevorderen van samenwerking binnen het overheids- en informatiedomein voor kennisontwikkeling, advies en innovatie. Samen met je collega's maak je Amsterdam tot een digitale stad die voorop loopt in de 21e eeuw.


Onmisbare schakel
Jouw onderzoek richt zich op digitaal (samen)werken en het rapporteren daarover. Je bent ook de bruggenbouwer, die samenwerkt met andere controleurs op gebieden als informatiebeheer, beveiliging, gegevensbescherming en openbaarheid.

 

Dit doe je op een gemiddelde dag 

 • Elke dag is anders. Je checkt de kwaliteit van informatie in de stad en regio. Je helpt plannen te maken en werkt aan verbeteringen.
 • Je doet onderzoek en presenteert de resultaten aan de betreffende stakeholder.
 • Op een doorsnee werkdag ben je een onmisbare schakel in de kwaliteitscyclus van het informatiebeheer in de stad en de regio.
 • Je coördineert de uitvoering, draagt bij aan de planning en blijft actief werken aan doorontwikkeling.
 • Net als wij ben je in staat mensen te informeren, te overtuigen en informatie op te halen uit de organisatie.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

 

Digitalisering bij gemeente Amsterdam
Bewoners, ondernemers en bezoekers van de stad Amsterdam verwachten een optimaal functionerende stad die aansluit bij de digitale toekomst. Dat betekent dat wij als gemeente moeten blijven innoveren om een steeds sneller transformerende stad gepast te kunnen blijven coördineren en bedienen. Zodat we een voorbeeldfunctie kunnen uitdragen in het op een veilige, verantwoorde en toekomstbestendige manier omgaan met technologie en informatie voor en in onze stad. Door een vooruitziende blik en inrichting van diensten, vormt de gemeente Amsterdam daarnaast een optimaal solide entiteit die bestand is tegen een toenemende dreiging van buitenaf voor ons digitale netwerk.

 

Digitaliseren betekent hoofdzakelijk dat we fors investeren komende jaren in de hiervoor benodigde kennis en competenties van onze medewerkers, dat we gemeentebrede omscholingstrajecten voor banen van de toekomst organiseren en dat agile werken de norm is in het IT, Innovatie & Data onderdeel. 

 

Als jij voor gemeente Amsterdam als werkgever kiest kom je dus terecht in een digitaal zo optimaal mogelijk ingericht organisatieonderdeel, waarin de interne organisatie zo efficiënt mogelijk is ingericht. Werken bij gemeente Amsterdam betekent daardoor leren en kennis delen in een vooruitstrevende organisatie die de digitale maatschappij van nu en in de toekomst succesvol bedient.    

 

Het Stadsarchief van Amsterdam
Is een vooraanstaande archiefinstelling in Nederland met een sterke focus op duurzame toegankelijkheid van (digitale) informatie. Als toezichthouder informatiebeheer maak je deel uit van een klein en zelfstandig team met een heldere missie en gedeelde verantwoordelijkheid.

 

De afdeling Toezicht
Houdt namens de gemeentearchivaris toezicht op de staat van het informatiebeheer binnen de gemeente Amsterdam, bij verbonden partijen en regiogemeenten. Zij monitort het informatiebeheer en doet hiervan verslag in het jaarlijkse toezichtrapport van de gemeentearchivaris.

 

Dus, ben jij de toezichthouder die ons naar de toekomst leidt en bijdraagt aan een toegankelijke en reconstueerbare, digitale stad van Amsterdam? Sluit je aan bij ons team en bouw mee aan de digitale toekomst van onze stad.

 

Dit breng je mee

Voor deze functie toezichthouder informatiebeheer beschik je over:

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van toezicht en advies over/op het archief- en informatiebeheer.
 • Minimaal 2 jaar kennis van en ervaring met archivistische dilemma’s en met de voor overheden geldende informatiewet- en regelgeving zoals; de archiefwet, Woo, AVG en DUTO-eisen. (Waar en hoe deze kennis en ervaring is opgedaan dient duidelijk te blijken uit de motivatie en het cv).
 • Beheersing van de Nederlandse taal op taalniveau C2.

Aan competenties breng je mee:

 • Resultaatgerichtheid: Concrete doelen als uitgangspunt nemen voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is.
 • Analytisch vermogen: Kan hoofd- en bijzaken onderscheiden, een vraagstelling in onderdelen uitsplitsen en logische verbanden leggen tussen de verschillende deelaspecten.
 • Initiatief: Onderneemt zelfstandig actie. Signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties, die bijdragen aan betere organisatieprestaties.
 • Relatiebeheer: Bouwt persoonlijke relaties op met klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze.

Dit bieden we jou

Als toezichthouder informatiebeheer kom je ons 32 - 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris van € 4.020,- tot € 5.725,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.  
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Een mobiele telefoon en/of laptop.
 • Een kantoorlocatie in het centrum van Amsterdam.
 • Een leenfiets waarmee je duurzaam en gezond tussen werklocaties reist.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

 

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 10 maart 2024 via de ‘direct solliciteren’ button.
 • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingsdatum en bestaat uit 2 selectierondes.
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De selectieprocedure bestaat uit een cv/brief ronde en een gespreksronde. We hebben een selectiecommissie van 3 personen samengesteld, bestaande uit het Hoofd Toezicht, de Recruiter en een collega met wie je zult samenwerken.
 • De gesprekken vinden z.s.m. na sluitingsdatum fysiek plaats, op onze kantoorlocatie aan de Vijzelstraat 32.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.