Keywords:
Cyber, ICT
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
08/03/2017
Status:
Open
Apply before:
31/12/2017
Hours p/wk:
40

Description:

Locatie: Siemens Den Haag
Dienstverband: Fulltime
Org unit: Building Technologies

 

Als hightech onderneming is Siemens actief in tal van branches. De mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, in de breedte of in de diepte, zijn dan ook eindeloos.

Om antwoorden te vinden op de uiterst lastige vragen van onze tijd, hebben we mensen nodig die essentiële, kritische en relevante vragen durven te stellen. Toewijding, talent en enthousiasme zijn de voorwaarden om als starter bij ons aan de slag te kunnen gaan.

Wij zijn bovenal geïnteresseerd in het aantrekken van de meest getalenteerden, de slimste koppen en de mensen die gedreven zijn om bij de meest complexe materie vragen te stellen en vervolgens op zoek te gaan naar de antwoorden. Het gaat ons om de kwaliteit van de mensen en om het werken in teams met verschillende expertises en achtergronden. Wij waarderen verschillen: diversiteit in teams leidt tot meer innovatie en betere besluitvorming.

Siemens Building Technologies is op zoek naar trainees, de professionals van de toekomst.

Als technologiepartner, adviseur, dienstverlener, systeemintegrator en productleverancier, biedt de divisie Building Technologies oplossingen voor brandveiligheid, veiligheid, intelligente gebouwen, verwarming, ventilatie, airconditioning en energiebeheer. De divisie is ’s werelds marktleider voor veilig, energie-efficiënte en milieuvriendelijke gebouwen.

Meer informatie over onze dynamische werkomgeving en oplossingen vind je hier.

Binnen de divisie Building Technologies zijn diverse functies waar jij je als trainee verder in kunt ontwikkelen.

Heb je commerciële aanleg en vindt je het geweldig om met klanten om te gaan dan kun je als Account Manager, Business Development Manager, Service Delivery Manager of Proposal Engineer aan de slag. Ben je analytisch, bedenk en realiseer je graag samen met specialisten innovatieve technische oplossingen voor klant vragen dan is Project Engineer  de functie waar je je helemaal thuis zult voelen. Ben je resultaatgericht, neem je graag het voortouw, kun je anderen motiveren en ben je in staat het maximale uit je team te halen dan kun je denken aan Bid Management of Project Management als mogelijke opstap naar Afdelingsmanagement.

Op basis van jouw voorkeur, de intake- en selectiegesprekken zul je in een functie worden aangesteld die het beste bij jou past en waar jij optimaal tot je recht komt.

Door zelf een periode mee te werken binnen de verschillende afdelingen van Siemens Building Technologies kun je  ervaring opdoen met de verschillende vakgebieden. Hiervoor zal een roulatieprogramma worden doorlopen, waarbij je twee keer 6 maanden op een andere afdeling gaat werken.

Onze trainees krijgen begeleiding van een persoonlijke mentor en volgen, naast hun dagelijkse werk, een speciaal trainings programma bij onze Siemens Learning Campus zodat je naast vakinhoudelijke kennis en ervaring ook je soft skills verder kunt ontwikkelen.

Jouw mentor zal je helpen je netwerk binnen Siemens op te bouwen en door je aan te sluiten bij Jong Siemens kun je deelnemen aan evenementen en bestaat de mogelijkheid om eventueel een bestuursfunctie te bekleden als je dat ambieert.

 

Wat heb je nodig om voor een trainee traject in aanmerking te komen?

  • Je hebt een (bijna) afgeronde technische of business gerelateerde WO-opleiding
  • Je hebt je naast je studie ook ontwikkeld in een bijbaan, commissie of bestuur
  • Je bent resultaat- en kwaliteitgerichtheid en daarnaast commercieel vaardig en ondernemend
  • Je bent klantgerichtheid, communicatief sterk, een teamspeler, maar ook zelfstandig en je hebt een flexibele instelling
  • Je hebt kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en bent in het bezit van rijbewijs B

Over Siemens
In Nederland leveren we zowel producten, systemen, installaties als diensten. Met dit gevarieerde leveringsprogramma bestrijken we vrijwel alle terreinen van de elektrotechniek en de elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij ons totaaloplossingen op het gebied van Power and Gas, Wind Power and Renewables, Power Generation Services, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory, Process Industries and Drives en Healthcare. Met deze negen divisies geven we antwoord op de maatschappelijke vragen die de megatrends met zich meebrengen.

 

In Nederland is Siemens al actief vanaf 1879, een periode van 135 jaar, waarmee de onderneming haar klanten een grote mate van continuïteit biedt. Met een omzet van ruim € 1,0 miljard en bijna 3.000 medewerkers behoort de Siemens Groep tot de grootste onderneming op elektrotechnisch en technologisch gebied in ons land.
Wereldwijd werken er bij Siemens ongeveer 362.000 medewerkers, verspreid over meer dan 190 landen.

 

Over werken bij Siemens
Wij bieden je een fulltime baan in een innovatieve en professionele werkomgeving, met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo beschikt Siemens over een eigen learning-afdeling, waarin wij zelf trainingen aanbieden. Verder krijg je 27 verlofdagen en 13 ADV-dagen per jaar. Waardering, kansen en mogelijkheden zijn sleutelonderdelen van werken bij Siemens. Van flexibele beloning tot mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de maatschappij en van carrièremogelijkheden tot een veilige, gezonde en moderne werkomgeving. Wil je meer weten over de arbeidsvoorwaarden? Ga dan naar onze website voor de antwoorden op de vraag “What’s in it for you”

Contact
Heb je belangstelling, reageer dan snel. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag via de onderstaande 'Solliciteer–button’. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature, neem dan contact op met Caroline Boom via e-mail caroline.boom@siemens.com

 

Proces
De vacature staat continue online en selectie zal periodiek plaatsvinden. Er zullen echter 2 instroommomenten per jaar zijn te weten op 1 oktober en 1 april.

 

Een arbeidsgeneeskundig onderzoek en/of assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure;
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

FaLang translation system by Faboba