Keywords:
Cyber, Security, ICT, Hacking, Cyber Security, Cyber Threat Intelligence, Forensics, Traineeship, Digital Forensics
Type:
Traineeship
Location:
Delft
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
22/05/2019
Status:
Open
Apply before:
18/11/2019
Hours p/wk:
40

Description:

Streef jij naar een technische carrière in de cyber security maar wil je jezelf niet limiteren tot één specialisatie?

Dit is jouw kans om te werken voor het meest vooraanstaande cyber security bedrijf in Europa en brede ervaring binnen cyber security op te doen. Wil jij carrière maken in de cyber security en bijdrage aan onze missie: For a more secure society?

Traineeship Selectiedag: 22 november 2019 @Fox-IT’s kantoor in Delft
Start Fox-IT traineeship: 1 januari 2020

 

Selectiedag programma omvat onder andere:

 • Presentatie(s) van cyber experts en voormalige/huidige Fox-Trainees.
 • Presentaties traineeship kandidaten.
 • Gezamenlijke lunch.
 • (Technische) opdrachten.
 • Persoonlijke interview.

 

Fox-IT, Fox, Foxer

Wij zijn Fox-IT, oftewel Fox. We maken de samenleving veiliger met behulp van onze technische en innovatieve oplossingen en zijn in diverse segmenten marktleider. Dit doen we voor partijen waarbij cyberveiligheid belangrijk is. We lopen voorop in innovaties en willen deze positie uiteraard behouden. Daarom ontwikkelen we onze individuele vaardigheden en kennis continu: een investering in onze reputatie. Fox is opgericht in 1999, we hebben 350 medewerkers en sinds 2015 zijn we onderdeel van de NCC Group. Sindsdien mogen we onszelf onderdeel noemen van ruim 2000 professionals, verspreid over 35 locaties op 3 continenten.

Foxers zijn supertrots om bij Fox-IT te werken. We staan open voor feedback en vinden het belangrijk om te leren van fouten. Oké, we zijn ook een tikkeltje eigenwijs en lekker kritisch (zo houden we elkaar scherp). Bij Fox wordt er hard gewerkt, zeker tijdens Cyber incidenten bij onze klanten. Waar mogelijk maken we natuurlijk tijd voor gezellige uitjes en feestjes. Meer weten over Fox-IT? Lees ons Manifest!

 

Jij 

Streeft naar een technische carrière binnen de cyber security maar wil je zelf niet beperken tot één specialisatie. Je hebt een overschot aan energie en interesses en je wil deze grote uitdaging met beide handen aangrijpen. Deze kans biedt je een steile leercurve, die 200% inzet en toewijding vraagt. Trainees die je voorgingen deden opdrachten bij veel verschillende afdelingen zoals Consulting, Hacking, Forensics, Crypto, Academy, Product Design/Development, in het Security Operations Center, etc. Houd jij van veel vrijheid? Wij gaan je niet beperken tot een vaste opdracht en voorgekauwd opleidingsprogramma. We zullen je motiveren om hier zelf invulling aan te geven zodat het aansluit bij jouw persoonlijk wensen en leerdoelen. We moedigen je daarnaast aan om andere activiteiten uit te voeren zoals bedrijfs-brede project teams, events, hack challenges en het verzorgen van trainingen verzorgen

 

 

Samenvattend voldoe je aan onze verwachten als:

 • Een carrière in de IT/cyber security je ultieme doel is.
 • Je studie, (werk) ervaring, hobby projecten, magazine/nieuwsbrief abonnement en kennis het bovenstaande onderbouwd.
 • Je een BSc/MSc diploma hebt in Computer Science, Cyber security, Information Technologies, etc.
 • Je hart sneller gaat kloppen van bijvoorbeeld: Software, hacking, data/network analyses, research, forensics, en/of intelligence.
 • Je niet meer dan 0-2 jaar (relevante) werkervaring hebt.
 • Je beschikbaar bent om te starten in ons traineeship vanaf januari 2020.

 

De feiten:

 • 18 maanden.
 • Je loopt 3 keer 6 maanden mee op een afdeling van Fox-IT te leren. Je kan bijvoorbeeld 6 maanden meelopen met onze hackers, daarna 6 maanden met onze Forensische onderzoekers en eindigen bij Crypto.
 • 4 dagen werken, 1 dag studeren.
 • Je krijgt de mogelijkheid om ieder geval CISSP certificering te halen (en veel meer trainingen te doen).
 • Maatwerkprogramma op basis van jouw ambities.
 • Start met een 7 maanden contract, verlengd met een contract voor 11 maanden. Opgevolgd door een contract voor onbepaalde tijd voor een positie in een team dat past bij jouw kwaliteiten en interesses (voor minstens 2 jaar).
 • We streven er naar om minimaal 3 Trainees te laten starten (en het traineeship af te laten maken. Geen survival of the fittest praktijken).
 • We zien het traineeship als startersfunctie (geen stage) met een vergoeding die past bij de uitdaging, vrijheid en investering in jouw ontwikkeling.

Benieuwd naar de ervaring van de huidige en voorgaande trainees? Lees het interview met Kim en Mattijs. 

 

Word trainee!

Klinkt interessant? Laat ons weten waarom jij de juiste kandidaat bent voor het traineeship. We proberen je binnen een paar dagen reactie te geven op je sollicitatie. Als je geselecteerd wordt en uitgenodigd wordt voor de selectiedag zorgen we er voor dat je de nodige informatie over de selectiedag uiterlijk een week van tevoren ontvangt. Deel je CV en motivatie met vacatures[at]fox-it.com, of solliciteer via de sollicitatieknop.

 

Uit veiligheidsoverweging verzenden wij geen automatische ontvangstbevestiging;
Een uitgebreide screening is onderdeel van de indiensttreding bij Fox-IT;
Hulp van W&S bureaus, hoe goed bedoeld ook, is (echt) niet nodig.

Keywords: Traineeship, Starting postion, Startersfunctie, cyber security, cybersecurity, opleidingsprogramma, CISSP, etc.