Ons werk stopt nooit. Dag in, dag uit staan wij klaar om te beschermen wat waardevol is. Wij bestrijden brand, redden levens en verlenen hulp bij ongevallen. Liever nog zijn we problemen een stap voor. Daarom zetten we ons in voor preventie en geven we voorlichting en advies.
Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Zo dragen niet alle brandweermensen een helm en vuurwerende kleding. Van communicatiemedewerker tot monteur, van controller tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Brandweer Amsterdam-Amstelland. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van deze organisatie. Zowel fulltime als parttime.
Ons werk is dynamisch en veeleisend. We staan klaar voor anderen, maar ook voor elkaar. Met een goed advies, of juist een enthousiast idee. We denken niet in hokjes, maar vinden het belangrijk dat iedereen zich binnen de brandweer op zijn gemak voelt. Een prettige werkomgeving is immers een goede stimulans om het beste uit jezelf te halen.
De sector Risicobeheersing & Preparatie is opgebouwd uit 5 afdelingen, namelijk Risicobeheersing, Operationele Informatie, Vakbekwaamheid, Brandweerkunde en Informatiemanagement.
Deze sector houdt zich bezig met advisering over risicobeheersing aan het bevoegd gezag, andere veiligheidsregio’s, externe partijen en het bestuur. Dit ter voorkoming en beperking van risico’s op brand en andere incidenten op het gebied van fysieke veiligheid. Ook wordt toezicht gehouden op het naleven van vergunningen op dat vlak. Op het gebied van preparatie vormt de sector een schakel tussen preventie en repressie. Vanuit de sector wordt gefaciliteerd en advies gegeven over de richting van het repressieve brandweerproces. De sector heeft als taak om (mede) te zorgen voor vakbekwaam, goed voorbereid en geïnformeerd uitrukpersoneel dat kan werken met tactieken en technieken die met de tijd meegaan.
De afdeling Operationele Informatie houdt zich bezig met de volgende aandachtsgebieden; Dekking & Inzet, de Gemeenschappelijke Meldkamer, grootschalige evenementen, operationele informatie en data-analyse, crisisbeheersing, planvorming, informatiegestuurde repressie, bluswater en bereikbaarheid. Voor de afdeling Operationele Informatie zijn we op zoek naar een vakspecialist die breed inzetbaar is voor de aandachtsgebieden van de afdeling.
De inschaling vindt plaats op basis van leeftijd, opleiding en relevante ervaring, maximaal € 3.520,--(salarisschaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een 36-urige werkweek kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05 % van je brutosalaris. Hiermee kun je keuzes maken die passen bij jouw wensen en doelen. Daarnaast ontvang je reiskosten op basis van het aantal kilometers met een max van 30 km enkele reis. Je kunt gebruik maken van de sportfaciliteiten binnen onze organisatie.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Edward Schouten op telefoonnummer: 06-51222897. Voor vragen met betrekking tot de selectieprocedure kun je contact opnemen met Rachida Aynan op telefoonnummer 020 – 555 6605.
Heb je interesse in de functie? Solliciteren kan vóór 10 februari 2020. Stuur je CV en motivatiebrief naar solliciteren@brandweeraa.nl. Klik voor meer informatie op de 'More info' button bovenaan de pagina.
Brandweer Amsterdam-Amstelland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. We werken hard aan een open cultuur met ruimte voor ieders unieke talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen de zichtbare verschillen tussen mensen. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. #LI-DNP