Keywords:
Security, beveiliging, research, Governance, Data Analytics in Security, Risico Analyse
Type:
Permanent employment
Location:
Zoetermeer
Education:
Master (EQF 7)
Published:
28/03/2018
Status:
Open
Apply before:
03/04/2018
Hours p/wk:
36

Description:

Hebben openbare orde en veiligheid jouw warme belangstelling en weet je niet alleen waar je informatie zoekt, maar kun je het ook vinden? Dan hebben wij een mooie functie voor jou.

 

Een groeiende stad als Zoetermeer krijgt onvermijdelijk te maken met vraagstukken rondom veiligheid. Denk aan radicalisering, problematische jeugdgroepen of ondermijnende criminaliteit. Om daar het hoofd aan te bieden is ‘informatie’ het sleutelwoord. Als onderzoeker en adviseur bij de afdeling Openbare Orde en Veiligheid is dat jouw taak. Informatie uit open én gesloten bronnen analyseer en duidt  je vanuit een stevige wetenschappelijke basis en verwerk in rapportages en adviezen.. Je krijgt je informatie via ketenpartners zoals Politie of collega-gemeenten, maar ook op basis van wat jij met je grote kennis van sociale media online weet te vinden. Bottom line: jij zorgt dat we weten wat er speelt, zodat we tijdig en gericht, bestuurlijk of op persoonsniveau, kunnen ingrijpen en op die manier Zoetermeer veilig en leefbaar houden. Je bent een belangrijke adviseur en sparringpartner voor de burgemeester en je deelt je kennis ook graag met je (veiligheids)collega’s. Wil jij bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van een ambitieuze gemeente? Dan zien we jou graag als adviseur veiligheid in Zoetermeer!

 

Functie eisen

Je bent een echte onderzoeker en stopt niet voordat je het naadje van de kous weet. Sociale media zijn een belangrijke bron en deze kennen voor jou dan ook nauwelijks geheimen. Tegelijk ben je je goed bewust van de bestuurlijke en politieke omgeving waarin je werkt en je gaat daar weloverwogen en effectief mee om. Je begrijpt dat je voor deze baan ook wel eens buiten kantoortijden aan het werk bent en daar heb je geen bezwaar tegen. Daarnaast beschik je over:

  • een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld Criminologie of Security Studies
  • enkele jaren ervaring met veiligheidsbeleid
  • kennis van radicaliseringsprocessen en beheersing van het Arabisch zijn een groot voordeel

Je levert een zeer concrete en onmisbare bijdrage aan een prettig en veilig leefklimaat in de stad en kunt tegelijk jouw kennis van dit belangrijke terrein met behulp van onze uitgebreide opleidingsmogelijkheden uitbreiden en aanscherpen. Ons gloednieuwe stadhuis stimuleert ontmoetingen en onderlinge samenwerking en je bent flexibel in het zoeken van je werkplek. Ook kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal €4.541 per maand (schaal 10A)
  • goede arbeidsvoorwaarden die je voor een groot deel individueel kunt vormgeven
  • een tijdelijke aanstelling die we na één jaar graag omzetten in een vast dienstverband