Zoekwoorden:
Education Market, Security Domain, ICT
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
3447gv, Online
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
11/09/2024
Studielast:
15 uur
Duur:
3 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

In deze cursus maakt u op een eenvoudige manier kennis met het werkveld van de hacker. U kruipt in de huid van een hacker en leert de basisstappen van veel voorkomende digitale inbraken. Ook leert u begrijpen en inschatten wat de impact van cybercrime op uw organisatie kan zijn. De cursus haakt sterk in op de actualiteit waardoor u in staat bent de diverse dreigingen te vertalen naar risico’s in uw eigen omgeving. Ethisch hacken leer je door het te doen. In deze cursus gaat u zelf aan de slag als ethisch hacker. In twee dagen wordt theorie en praktijk gecombineerd in een unieke lesopzet. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de TryHackMe omgeving. Dit is een online platform met praktische lab-omgevingen en Capture the Flag oefeningen.

 

Doelgroep

Deze cursus is uitermate geschikt voor personen die nieuw zijn in het vakgebied van het ethisch hacken. Ook managers die inzicht willen krijgen in de mogelijkheden en gevaren van hacking zijn welkom.

 

Voorkennis

Tijdens de cursus Ethical Hacking Foundation wordt de basis van ethisch hacken behandeld. Er is geen specifieke voorkennis nodig om aan deze cursus deel te nemen, maar als u ook aan de oefeningen deel wilt nemen is technische ervaring met computers aan te raden. Als u deze kennis nog niet heeft, is het beter om eerst de cursus Introduction to Ethical Hacking te volgen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Indien u alleen een globaal beeld wilt krijgen van de mogelijkheden en de gevaren van hacking, is ook mogelijk de cursus te volgen zonder actief deel te nemen aan de praktische oefeningen.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Een maand kosteloos toegang tot de complete TryHackMe omgeving, met naast de SECO-Institute oefeningen ook vele andere nuttige en uitdagende labs en serious games
  • Een gratis aan te vragen “S-EHF” digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal
  • Het SECO-Institute online Ethical Hacking Foundation examen

Cursusmodules

 

Module 1:  Penetration Testing – Preparation

Module 2:  Reconnaissance

Module 3:  Web Application Attacks

Module 4:  Capture The Flag

 

Examen & Certificering

De cursus Ethical Hacking Foundation is het eerste niveau in het SECO-Institute Cyber Security & Governance Certification program en is de voorloper van de cursus Ethical Hacking Practitioner.

 

Het SECO-Institute examen wordt extern afgenomen door SECO-Institute en bestaat uit multiple choice vragen. Het examen zit inbegrepen bij de cursus. Na succesvolle afronding van het examen ontvangt u het certificaat “Ethical Hacking Foundation” van SECO en kunt u uw digitale S-EHF badge aanvragen.

 

Mocht het examen inbegrepen zitten bij de cursus, dan kunt u een mail sturen naar info@securityacademy.nl voor een vouchercode. Deze code kunt u gebruiken om via het SECO-Institute kosteloos examen te doen.

 

Exameninformatie

  • Taal examen: Engels
  • Type examen: online-examen (u dient dit examen zelf te reserveren)
  • Type vragen: 40 meerkeuzevragen
  • Examentijd: 60 minuten