Zoekwoorden:
Security, Security Professionals, Management, Safety & Security, Information Security, Information Security Management, Security Training, Securitymanagement, CISO, Information Management
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Meerdere locaties, Online
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
26/08/2024
Studielast:
22 uur
Duur:
2 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

Iedereen heeft te maken met informatieveiligheid. Medewerkers moeten weten waarom zij tijdens hun dagelijkse werkzaamheden bepaalde handelingen wel, en andere handelingen juist niet moeten doen.


Lijnmanagers zijn verantwoordelijk voor het nemen van passende maatregelen om risico’s buiten de deur te houden. Directieleden worden geacht de risico’s waaraan informatie blootstaat te kennen en de juiste initiatieven te ontplooien om die risico’s te beperken. Informatieveiligheid vraagt iets van ons allemaal, in welke rol we ook acteren. Bent u al klaar om uw rol op te pakken?

 

In twee dagen wordt u meegenomen in de wereld van informatieveiligheid. U leert de basisbegrippen en bouwstenen van waaruit informatieveiligheid is opgebouwd en ook hoe deze bouwstenen samenhangen. Na deze cursus weet u het belang van informatie goed in te schatten en tegelijkertijd realiseert u hoe kwetsbaar die informatie is. Bovendien bent u in staat passende maatregelen te nemen om de informatieveiligheid te borgen.

 

Doelgroep

De Information Security Foundation cursus is uitermate geschikt wanneer u de grondbeginselen van de informatieveiligheid wilt leren kennen. Daarnaast kan iedere medewerker binnen een organisatie die actief is op het gebied van informatiemanagement deze cursus volgen. Ook past deze cursus prima bij ondernemers van kleine tot middelgrote onafhankelijke organisaties voor wie enige basiskennis van informatieveiligheid noodzakelijk is. Ten slotte is deze cursus verstandig om te volgen voor de startende informatieveiligheid-professional.

 

Voorkennis

U kunt zonder enige voorkennis aan de Information Security Foundation cursus beginnen. Het niveau van deze cursus is mbo+.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze student portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de cursus is eveneens Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal

  • Een gratis aan te vragen “S-ISF” digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen

  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

  • Het SECO-Institute online Information Security Foundation examen

Wanneer u deze cursus in combinatie met de vervolgcursus Information Security Practitioner boekt, ontvangt u 10% korting op het totaalbedrag. Wilt u van deze korting gebruikmaken, voer dan de volgende code in bij het kortingsveld: “AR-Combi”

 

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.