Zoekwoorden:
Training
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Utrecht
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
11/11/2024
Studielast:
40 uur
Duur:
5 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

Hoe zorg je dat jouw evenement zo succesvol, gezond en veilig mogelijk verloopt?

Er is een sterke groei in het aantal evenementen dat jaarlijks in Nederland plaatsvindt. Denk hierbij aan festivals, concerten, sportevenementen, kermissen, carnavalsvieringen en grootschalige bijeenkomsten. Risico’s door te grote bezoekersstromen, onvoorspelbare weersomstandigheden, excessief drugsgebruik en maatschappelijke onrust worden steeds groter.

De verantwoordelijkheid ligt in jouw handen

Als organisator, vergunningverlener, jurist, adviseur of evenementencoördinator bij de gemeente, politie, brandweer, omgevingsdienst of GHOR, ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid op een evenement in jouw regio. Je moet de juiste maatregelen treffen om de openbare orde, veiligheid en gezondheid van bezoekers, deelnemers en omstanders te verzekeren en te zorgen dat tragische incidenten uitblijven. Daarvoor moet jij dan wel eerst de risico’s kennen en weten hoe jij deze risico’s kunt voorkomen of beperken.

 

Tijdens deze opleiding leer je:

  • Hoe je samen met je publieke en private partners de veiligheid op jouw evenement waarborgt
  • Wat de belangrijkste wet- en regelgeving is op evenementenveiligheid
  • Hoe je de risico’s van jouw evenement in kaart brengt en tot een pakket van maatregelen komt
  • Hoe je omgaat met risico’s als te grote bezoekersstromen, onvoorspelbare weersomstandigheden, excessief drugsgebruik en maatschappelijke onrust
  • Hoe je crowd management beheerst en hierop stuurt