De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsorganisatie voor ingenieurs. Met 20.000 leden is KIVI de grootste ingenieursvereniging van Nederland. KIVI biedt haar leden disciplinegebonden communities, een platform voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen en de mogelijkheid om zich te profileren en richting te geven aan de eigen loopbaan.

 

De KIVI-divisie voor Defensie en Veiligheid (KIVI DV) is partner van The Hague Security Delta. Deze divisie biedt toegang tot een netwerk van Defensie- en Securitytechnici bij de overheid, kennisorganisaties en het bedrijfsleven.

 

Het eerste doel van KIVI DV is om hun leden en andere geïnteresseerden te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en materieel voor defensie- en veiligheidstoepassingen. Lezingen, symposia, bedrijfsbezoeken behoren tot de activiteiten om dit doel te bereiken. Deze zijn meestal gratis en open voor leden en bezoekers.

 

Een ander belangrijk doel is om politici en de militaire leiding op de hoogte te houden van opkomende technologieën en belangrijke technologische ontwikkelingen op het gebied van defensie- en veiligheidscapaciteiten. Hiervoor worden jaarlijks het Kooy symposium, gerichte seminars en andere speciale activiteiten georganiseerd.

 

Het derde doel van KIVI is het bevorderen en stimuleren van hoogwaardig technisch onderwijs binnen Nederlandse universiteiten en technische hogescholen. Hiertoe zijn in Nederland de kwalificaties van Chartered Engineer en Incorporated Engineer geïntroduceerd. Ervaren ingenieurs kunnen door de vereniging worden geaccrediteerd en geregistreerd als bewijs van hoogwaardige beroepscompetenties door middel van opleiding en gecontroleerde beroepspraktijkervaring.

 

Jaarlijks organiseren HSD en KIVI DV de Secure Your Future multimedia wedstrijd. Thema's als Nationale Veiligheid, Urban Security en Satellietinformatie voor Security worden gebruikt als uitdaging voor studenten, professionals en bedrijven om de veiligheid van onze samenleving te verbeteren.