OVER SECURITY AND AEROSPACE ACTORS FOR THE FUTURE OF EARTH (SAFE)-cluster:

Gezondheid, industrie, milieu, agro-voedingsindustrie, etc., tegenwoordig zijn Safety & Security kritische onderwerpen binnen alle economische sectoren en landen. Onze primaire activiteit in SAFE Cluster (Security and Aerospace actors for the Future of Earth) is het bedenken en bouwen van innovatieve oplossingen voor de veiligheid van de mens en het milieu. Ons doel is om een Europese referentiecluster te worden op het gebied van Security oplossingen.

 

SAFE Cluster is een recentelijk opgerichte cluster die zich richt op wereldwijde veiligheid*. Het netwerk van SAFE Cluster omvat klanten en leveranciers van beveiligingsoplossingen.

 

SAFE Cluster is in december 2015 ontstaan uit de samenvoeging van de clusters Pegase en Risico's en verenigt bijna 600 aangesloten bedrijven en opleidings- en onderzoeksorganisaties op het gebied van beveiliging, milieubescherming en lucht- en ruimtevaart; samen met verzekeringsmaatschappijen, banken en, het belangrijkste, klanten (beveiligingsdiensten voor burgers en steden, enz.). Zij verlenen allemaal SAFE Cluster:

  • De mogelijkheid om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen om het concurrentievermogen van bedrijven te vergroten.
  • Een complete waardeketen die technologieleveranciers, integratoren en de belangrijkste, bestaande en toekomstige klanten van beveiligingsoplossingen met elkaar verbindt.

 

Met een geschatte jaarlijkse groei van 7% vertegenwoordigt de beveiligingssector een opmerkelijke ontwikkelingskans voor de leden van SAFE Cluster, die grotendeels zijn geïmplanteerd in de PACA-regio, een toonaangevende Franse regio in deze sector, dankzij de sterke aanwezigheid van OEM's en KMO's op het gebied van civiele beveiliging en defensie.

 

Om de ontwikkeling van onze filialen te ondersteunen, biedt SAFE Cluster diensten aan op het gebied van "netwerken", "business" en "groei", met acties die gaan van een projectidee tot het vinden van technologiepartners, financiers en internationale ontwikkeling.