Sinds 2012 brengt Security Network München (Sicherheitsnetzwerk München) de belangrijkste spelers en organisaties op het gebied van informatie- en cybersecurity bij elkaar. Naast het bevorderen van de samenwerking met de industrie door middel van gezamenlijke onderzoeks- en innovatieprojecten, komen de leden regelmatig bijeen om de urgente uitdagingen van de industrie te bespreken met de overheid en onderzoeksinstellingen. Vandaag de dag bestaat het netwerk uit meer dan 100 bedrijven en betrekt het ongeveer 800 mensen via onze werkgroepen, gezamenlijke projecten en evenementen.
We brengen ook de inzichten en zorgen van de industrie over aan een politiek en breder maatschappelijk publiek, door het verstrekken van consultancy expertise over cyberstrategie aan de staat en de federale overheid en, door middel van onderwijs en communicatie, het verspreiden van het bewustzijn van het belang van informatiebeveiliging.

 

Security Network München is momenteel een netwerkproject van het Beierse Centrum voor Digitale Transformatie (Zentrum Digitalisierung Bayern) en wordt gezamenlijk ondersteund door leden van de industrie en het Beierse ministerie van Economische Zaken en Media, Energie en Technologie. Door een uitgebreide samenwerking is het ons doel om München en Beieren in de voorhoede van innovatie en technologische vooruitgang te houden. Alleen door effectief om te gaan met bedreigingen kunnen de voordelen van de digitalisering volledig worden gerealiseerd.