Het Hague Convention Bureau (THCB) is de officiële organisatie voor de promotie van Den Haag als bedrijfs- en verenigingsevenementbestemming. Wij bieden onpartijdige en brede ondersteuning aan organisatoren van evenementen die conferenties in Den Haag organiseren.


Onze ambitie

Den Haag heeft veel te bieden als evenementbestemming en biedt tal van oplossingen voor uitstekende zakelijke evenementen en congressen in Nederland. Het is het doel van Den Haag Convention Bureau om organisatoren te helpen deze mogelijkheden ten volle te benutten.

Net als de vele succesvolle bedrijven en organisaties die hier hun hoofdkantoor hebben, heeft ook de stad zelf grote ambities. Den Haag Convention Bureau streeft ernaar om van Den Haag de tweede meest bezochte zakelijke evenementbestemming van Nederland te maken en om de wereldwijde bekendheid van de stad aanzienlijk te vergroten.


Onze prestaties

De ambities en het harde werk van de THCB in de afgelopen jaren werpen hun vruchten af, nu grote verenigingen en bedrijven Den Haag bevestigen als hun evenementbestemming voor de nabije toekomst. Het succes van Den Haag wordt ook weerspiegeld in de evenementenindustrie, die de Gold M&IT Award voor Best Overseas Convention Bureau 2016 en de C&IT Award voor Best Short-Haul Event Destination in 2016 heeft gewonnen. Ons werk werd ook in 2017 en 2018 erkend en won de Silver M&IT Award voor het Best Overseas Convention Bureau.

 

De THCB waardeert de nauwe samenwerking met haar partners in Den Haag, zoals tal van hotels, evenementenlocaties, restaurants, congrescentra en evenementendiensten. Hoewel Den Haag al een uitstekend netwerk heeft met onze evenementeninfrastructuur, is het de bedoeling om deze samenwerkingsverbanden verder te ontwikkelen.


Een allesomvattende aanpak

Wij bieden advies op maat en bieden klanten ondersteuning voor, tijdens en na het evenement. Onze hoogste prioriteit is ervoor te zorgen dat uw evenement in Den Haag succesvol is, de doelstellingen worden bereikt en de ervaring van de deelnemers uitstekend is. Daarom bieden wij een verscheidenheid aan diensten die organisatoren van evenementen, verenigingen en bedrijven helpen bij het organiseren van uitstekende evenementen.


Ontwikkeling

Wij begrijpen dat het proces van het plannen van evenementen en het plaatsen van een evenement in het biedproces lang kan duren en een uitgebreide voorbereiding en ondersteuning van talrijke partners vereist. Het THCB-team heeft een diepgaande kennis van de verenigingswereld, de behoeften van de organisator van het evenement en heeft door zijn ervaring een uitstekende expertise ontwikkeld in het bouwen van een case. Wij helpen u graag bij het plannen van uw evenement in Den Haag en het winnen van dat bod.


Evenement ondersteuning

Een vlekkeloze logistiek en organisatie spelen ontegenzeggelijk een cruciale rol in het succes van een conferentie. Den Haag kan een grote bijdrage leveren aan het oplossen van dergelijke uitdagingen door nauw samen te werken met onze goed op elkaar afgestemde samenwerkingsverbanden van locaties, restaurants, hotels en servicebedrijven. Zodra u besloten heeft om uw congres in Den Haag te organiseren, kan ons ondersteuningsteam u helpen bij de planning en de uitvoering van uw evenement. Bovendien organiseren we locatie-inspecties voor besluitvormers en stellen we ideeën voor een passende marketingaanpak voor.


Fam uitstapjes en -workshops

Wij geloven dat de beste manier om een mening te vormen over Den Haag is om de stad te bezoeken en het zelf te ervaren. We organiseren een aantal keren per jaar volledig verzorgde fam trips om de unieke en bruisende sfeer in de stad te laten zien en de uitstekende logistieke infrastructuur. Gedurende de hele reis heeft u de mogelijkheid om onze stadspartners, belangrijke opinieleiders of lokale specialisten te ontmoeten die u misschien wel de inspiratie of informatie kunnen bieden die u nodig heeft voor uw evenement.


Evenementenmarketing

Den Haag heeft een uitstekend stadsprofiel en de marketing van uw evenement in Den Haag moet geen uitdaging zijn. Toch weten we dat elke organisatie anders is, dat elk publiek uniek is en dat elke editie van elk evenement zich onderscheidt. In Den Haag genieten we van de uitdaging om onze stad "op maat" te maken voor uw deelnemers. Of het nu gaat om het geven van zichtbaarheid aan uw evenement in alle straten van Den Haag door middel van city dressing, of om het ondersteunen van u met marketinginspanningen - wij helpen u om een blijvende impact te hebben op de stad en binnen uw organisatie.


Financiële ondersteuning

Het vinden van financiële steun bij de financiering van een conferentie wordt steeds uitdagender naarmate de budgetten kleiner worden en de financiering zekerder dan ooit moet zijn. Den Haag begrijpt de financiële druk die gepaard gaat met het plannen van een congres en wil de organisatoren van evenementen ondersteunen door middel van het Congresubsidiesfonds van de Gemeente Den Haag en het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF). Als u geïnteresseerd bent in het aanvragen van de financiële steun, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.