Keywords:
Security, Education Market, Security Domain
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Wat doe je als beveiliger?

Als particulier beveiliger werk je bijvoorbeeld voor een particulier beveiligingsbedrijf in diverse werkrichtingen, bij overheidsinstellingen zoals rechtbanken, gevangenissen gemeente- en provinciehuizen, een ziekenhuis, op een luchthaven en nog vele andere locaties. Je zorgt voor de veiligheid van mensen en goederen en je houdt de omgeving goed in de gaten. Je let goed op of er geen gevaarlijke situaties zijn. En als er iets gebeurt, weet je precies wat je moet doen en los je de situatie op, of je belt de hulpdiensten. 

 

Iets voor jou? 

Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig:

  • Je bent klantgericht, ziet er netjes uit en bent zelfverzekerd
  • Je houdt van aanpakken en actief bezig zijn
  • Je bent stressbestendig en flexibel, ook in je werktijden
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en kunt goed zelfstandig werken

Wist je dat?

Er alleen al in Amsterdam honderden festivals en duizenden bedrijven zijn waar beveiligers rondlopen? Werk in overvloed dus!

 

Wat leer je?

Je leert door de theorie uit de boeken en door veel te oefenen in de praktijk. Je maakt kennis met vakken zoals waarnemen, rapporteren, objectbeveiliging en wetgeving. Tijdens je stage loop je bijvoorbeeld mee met een ervaren beveiliger. Je leert goed in te schatten welke rol je als beveiliger hebt in een bepaalde situatie. 

 

Na je opleiding

Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terecht, om je te specialiseren of bij te scholen.