Keywords:
Cyber, Security, Security Professionals, Hacking
Edu type:
Course or training
Location:
3447gv, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
31/05/2023
Study Load:
35 hrs
Duration:
5 weeks
More information

Description:

Threat Analyst leert u geavanceerde principes, tools en praktische technieken voor een senior, proactieve verdedigingsrol in een SOC of soortgelijk team. De cursus biedt hands-on praktische opdrachten in een Next Generation SOC met een moderne technologie-stack en geëvolueerde processen, en duikt in de praktijk van veelbesproken concepten zoals XDR, Rapid Response en Automation.

 

Je voert complexe tier 2,3 geëscaleerde dreigings- en incidentonderzoeken uit, oefent geavanceerde persistente dreigingsanalyses en besteedt 3 speciale ‘deep dive’-trainingsdagen aan Threat Intelligence, Threat Hunting en Incident Response-onderzoeken. De cursus behandelt actieve verdedigingsconcepten en geavanceerde praktische technieken en hulpmiddelen die u helpen bij het prioriteren van onderzoeken, het verbeteren van de zichtbaarheid van detectie en het bewaken van de beveiliging. 

 

Doelgroep
Enterprise SOC-Teams, Managed Service en MDR-providers die een baseline willen zetten voor hun dreigingsanalisten.

SOC-analisten, MDR-analisten, dreigingsanalisten, ontwikkelaars van bedreigingsinhoud, beveiligingsadviseurs, incidentresponders, beveiligingsingenieurs en -architecten, rode teams die paars worden.

 

Dit is een vervolgopleiding en niet geschikt voor beginnende SOC-analisten. Als je op zoek bent naar een instapcursus, raden we je aan om de Associate SOC Analyst Training te bekijken.

 

Voorkennis
Associate SOC Analyst
IT-Security Practitioner
Veel ervaring in de rollen genoemd bij het kopje doelgroep


Cursusmateriaal
U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de opleiding is ook Engels.

 

Bij de curus zit het volgende inbegrepen:

Het SECO-Institute cursusmateriaal
Het SECO-Institute online IT-Security Expert/SOC examen
1 jaar SECO-Membership