Zoekwoorden:
Cyber, Security, Security Professionals, Hacking
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
3447gv, Online
Opleiding:
Associate degree (EQF 5)
Start datum:
unknown
Studielast:
35 uur
Duur:
5 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

Threat Analyst leert u geavanceerde principes, tools en praktische technieken voor een senior, pro-active defense role in een SOC of soortgelijk team. De cursus biedt hands-on praktische opdrachten in een Next Generation SOC met een moderne technology stack en geëvolueerde processen, en duikt in de praktijk van veelbesproken concepten zoals XDR, Rapid Response en Automation. Je voert complexe tier 2,3 escalated threat- en incidentonderzoeken uit, oefent geavanceerde persistente dreigingsanalyses en besteedt 3 speciale ‘deep dive’-trainingsdagen aan Threat Intelligence, Threat Hunting en Incident Response-onderzoeken. De cursus behandelt actieve verdedigingsconcepten en geavanceerde praktische technieken en hulpmiddelen die u helpen bij het prioriteren van onderzoeken, het verbeteren van de zichtbaarheid van detectie en het bewaken van de beveiliging. 

 

Doelgroep

Enterprise SOC-Teams, Managed Service en MDR-providers die een baseline willen zetten voor hun dreigingsanalisten.

 

SOC-analisten, MDR-analisten, dreigingsanalisten, ontwikkelaars van bedreigingsinhoud, beveiligingsadviseurs, incidentresponders, beveiligingsingenieurs en -architecten, rode teams die paars worden.

 

Dit is een vervolgopleiding en niet geschikt voor beginnende SOC-analisten. Als je op zoek bent naar een instapcursus, raden we je aan om de Associate SOC Analyst Training te bekijken

 

Voorkennis

  • Associate SOC Analyst
  • IT-Security Practitioner
  • Veel ervaring in de rollen genoemd bij het kopje doelgroep

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de opleiding is ook Engels.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Het SECO-Institute online IT-Security Expert/SOC examen
  • 1 jaar SECO-Membership

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.