Keywords:
Security
Edu type:
Formal education
Location:
Boxmeer
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
26/08/2024
Study Load:
1680 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Laat jij je hoofd niet snel op hol brengen? Zorg jij over twee jaar voor de veiligheid en dienstverlening op jouw favoriete festival? De opleiding Beveiliger 2 van ROC Nijmegen leidt je op tot professional die alles weet over veiligheid.

 

Wat leer je op de opleiding Beveiliger 2?

Je leert wat je moet doen als er calamiteiten plaatsvinden of wat je precies kunt doen als iemand om hulp vraagt. Voor alles wat je bij ons leert, heb je wetskennis en kennis van verschillende objecten nodig. Ook leer je verschillende praktische, beveiligingsgerichte handelingen, waaronder zelfverdediging. Tijdens stages en theorielessen leer je omgaan met opdrachtgevers, omstanders en verdachte personen. Ook vertellen we je alles over veiligheidsprocedures en bevoegdheden.

 

Na de opleiding

In de beveiligingswereld heb je een goede kans op een baan. De beveiligingswereld is divers, dus dat kan je werk ook zijn. Maar natuurlijk kun je ook doorleren! Vervolgopleidingen zijn onder andere Coördinator beveiliging (niveau 3) of Handhaver toezicht en veiligheid (niveau 3). Je kunt ook verder leren in de richting van de politie of marechaussee.

 

Meer over de opleiding

In een mix van theorie en praktijk gaan we jouw sociale vaardigheden en veiligheidskennis onder handen nemen. Beveiligers letten namelijk niet alleen op veiligheid, maar zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor allerlei zaken binnen bedrijven. 

Om eraan te wennen hoe een beveiliger zich gedraagt, hebben we op school een gedragscode. 

 

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen
  • Loopbaan en burgerschap

De SVPB (De Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging) doet een deel van de examinering voor deze opleiding.

 

Goed om te weten

Deze niveau 2-opleiding van ROC Nijmegen kun je niet alleen in Boxmeer, maar ook in Nijmegen volgen.

 

Werken als Beveiliger 2

Beveiligers werken vaak wanneer anderen dat niet doen. 's Avonds en ’s nachts zijn er veel beveiligers actief die waken over de eigendommen van anderen. Elk bedrijf en evenement wil namelijk graag dat alles en iedereen veilig is. Als Beveiliger mag jij die grote verantwoordelijkheid dragen!

Met jouw aanwezigheid voorkom je calamiteiten. Ook weet je precies welke veiligheidsprocedures bij jouw klanten gelden. En weet je exact wat jij wél en niet mag doen. 

 

Hoofdtaken van een beveiliger

  • Toezicht houden en controleren
  • Het voorkomen van ongewenste gebeurtenissen
  • Reageren als er ongewenste gebeurtenissen plaatsvinden
  • Rapporteren en communiceren met collega’s en leidinggevenden
  • Dienstverlenende taken uitvoeren