Keywords:
Security, Security Professionals, Privacy, Information Security, GDPR, data privacy, IT Security
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
Bachelor (EQF 6), Associate degree (EQF 5)
Start date:
13/04/2023
Study Load:
39 hrs
Duration:
2 days
More information

Description:

CIPT® is de internationale certificering op het gebied van dataprivacy. CIPT® verbindt het privacy domein met het IT-domein en leert u invulling geven aan IT-oplossingen waarin de privacy aspecten integraal zijn meegenomen. Tijdens deze training komen relevante technologische ontwikkelingen aan bod als AI, cloud en Big data. Deze worden in verband gebracht met privacy principes als data minimalisatie en privacy by design. Belangrijke onderwerpen die onder andere  aan bod komen zijn:

 • Relevante privacy principes voor IT
 • Privacy risico’s, gegevensbescherming en de data lifecycle
 • Privacy by design in IT-processen en oplossingen

De IAPP® heeft de stof en het examen voor de CIPT® certificering aanzienlijk aangepast. Onze examentraining is hierop aangepast. Bij de Security Academy stomen wij u klaar voor het vernieuwde CIPT® examen.

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die dieper kennis wil nemen van de toepassing van gegevensbescherming in technische IT-oplossing. Denk bijvoorbeeld aan IT-, privacy- en securityprofessionals.

 

Voorkennis

Geen noodzakelijk voorkennis is vereist om deel te nemen aan de CIPT®-training. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Cursusmateriaal (Engelstalig)
 • IAPP® Privacy in Technology boek
 • Proefexamen
 • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgende niet inbegrepen:

 • CIPT®-examen
 • IAPP®-lidmaatschap

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

 • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
 • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
 • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.