Keywords:
Cyber, Sensing, Electrical Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Smart cities, smart mobility, smart industry, smart phones, smart watches... Overal helpen sensoren en hun data mee. Ook in de zorg, sport, landbouw en de energiesector. Zelfs op plekken waar je het niet verwacht. Sensor Technology is overal!

 

De major Sensor Technology van Elektrotechniek is een Engelstalige opleiding in Assen met een internationaal karakter. Bij Sensor Technology draait het om het toepassen van bestaande sensoren. Tijdens de opleiding kun je deelnemen aan onderzoeken waarbij nieuwe sensortoepassingen worden onderzocht. Bijvoorbeeld de zorg, energie, milieu, sport of industrie.

 

Ben je nieuwsgierig ingesteld? En wil je de wereld 'smarter' of een stukje veiliger maken met behulp van sensoren? Dan zit je bij de major Sensor Technology goed!

 

 

Beroepen

Je hebt de graad Bachelor of Science gehaald en je titel is ingenieur. Bij de meest uitlopende bedrijven kun je met dit diploma gelijk na je opleiding aan de slag. Bijvoorbeeld als technisch ontwerper of adviseur, projectleider, wetenschappelijk onderzoeker of ondernemer met een eigen bedrijf. Je kunt op (inter)nationaal niveau meedraaien, van pure onderzoekbureaus tot multinationals.