Keywords:
Law, Tax Law, Economics
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Een beroep in belastingen... Iets voor jou, opleiding financieel adviseur?

De blauwe envelop, BTW, belastingteruggave. Termen waar je ongetwijfeld bekend mee bent. Is dat alleen de wereld van de 'belastingen'? Zeker niet! Wanneer je kiest voor een beroep in belastingen, kies je voor een heel veelzijdige en dynamische carrière. Waarbij jij de financieel adviseur bent waar de ondernemer op vertrouwt. Waarbij je leert om zowel vanuit financieel als vanuit fiscaal en juridisch perspectief te kijken naar resultaten. Jij bent bekend met de meest recente wetgeving, jij bent de spin in het fiscale web.

 

Een brede financiële basis

In het eerste jaar leg je een brede financiële basis voor de opleidingen Accountancy, Finance, Tax & Advice en Finance & Control. Na het eerste jaar maak je de keuze voor de specialisatie in één van de drie opleidingen. Hierdoor loop je geen studievertraging op. In de keuze wordt je natuurlijk ondersteund door ons en door de bedrijven waar wij mee samenwerken, mogelijk wel jouw toekomstig werkgever!

 

Adviseren is een vak

Naast dat je verstand van zaken moeten hebben, is het ook erg belangrijk om te weten hoe je dit over moet brengen richting de klant. De ontwikkeling van adviesvaardigheden, presentatievaardigheden en andere soft skills zijn daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding fiscaal recht hbo.

 

Veel praktijkopdrachten

Je leert in de opleiding financieel adviseur niet alleen uit boeken, maar gaat ook aan de slag met opdrachten uit de praktijk. Daarnaast neem je deel aan de International Taxweek, lezingen van onder andere de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) en ga je aan de slag voor de Belastingdienst bij Hulp bij belastingaangifte voor particulieren.

 

Tijdens je studie

Tijdens de opleiding fiscaal recht hbo krijg je een goede fiscale, financiële en juridische basis. We besteden veel aandacht aan sociale vaardigheden, die je nodig hebt om in de toekomst je klant van een goed financieel, fiscaal en juridisch advies te voorzien. Je werkt in groepjes aan praktijk gerelateerde opdrachten, die de beroepspraktijk zo goed mogelijk benaderen. Denk daarbij aan het verzorgen van aangiftes, maar ook aan advies bij zaken als: welke structuur past het best bij een onderneming, erfrecht, schenkrecht, etc.

 

Tijdens je studie word je begeleid door een studiecoach. Met hem of haar heb je regelmatig overleg over jouw studievoortgang, studievaardigheden en jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Na je studie fiscaal recht hbo

In Nederland hebben we belastinggeld nodig voor bijvoorbeeld onderwijs, zorg en de aanleg van wegen. Ons belastingstelsel is behoorlijk complex en verandert steeds. Als belastingbetaler weet je soms niet waar je met je vragen terecht kunt. Na de opleiding Finance, Tax & Advice kun jij mensen en organisaties daarover adviseren. Zo krijgt iedereen dat waar ze volgens de wet recht op hebben.