Keywords:
Law, Economics, Tax Law
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Kan je goed met cijfers overweg en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Bij de studierichting Fiscaal Recht en Economie leer je de details van het belastingstelsel kennen.

 

De studierichting Fiscaal Recht en Economie

In onze verzorgingsstaat worden de belastingopbrengsten besteed aan bijvoorbeeld onderwijs, sociale voorzieningen en infrastructuur. Ons belastingstelsel is behoorlijk complex, waardoor de belastingbetaler verdwaalt in het voortdurend veranderende doolhof van regels en routes. Bij de studierichting Fiscaal Recht en Economie leer je particulieren en organisaties zodanig te adviseren, dat de overheid de inkomsten krijgt waar ze volgens de wet recht op heeft. In het eerste anderhalf jaar ga je samen met de studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy aan de slag. Daarna maak je een definitieve keuze en ga je je specialiseren als fiscalist.

 

 

Wat leer je?

Fiscaal Recht en Economie is een actuele studierichting die in nauw overleg met het bedrijfsleven, de overheid en de Belastingdienst is opgezet. Je legt een goede financiële basis, waarbij diverse onderwerpen aan bod komen. Zo krijg je colleges in bedrijfsadministratie, jaarrekening en vermogensrecht. Door fiscale vraagstukken praktisch te benaderen, maak je direct kennis met het werkveld. De studie is kleinschalig: je werkt in kleine groepen aan praktijkopdrachten en houdt laagdrempelig contact met docenten.

 

 

Jouw toekomst

 

Als belastingadviseur help je bedrijven en particulieren te voldoen aan de vele verplichtingen die de fiscale wetten en regels opleggen.

 

 

Beroepen in het Fiscaal Recht en Economie werkveld

Het werkveld van een fiscaal econoom is zeer uiteenlopend. Je signaleert problemen op fiscaal gebied, bestudeert diverse vraagstukken over belastingen en adviseert bedrijven betreffende het belastingstelsel.

Na de studie Fiscaal Recht en Economie kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

  • medewerker bij de Belastingdienst;
  • fiscaal specialist bij een accountantskantoor;
  • bedrijfsfiscalist bij een administratiekantoor;
  • of als belastingadviseur van een verzekeringsmaatschappij.

 

Bij welke bedrijven kun je werken?

Als fiscaal econoom kun je functies vervullen bij onder andere de Belastingdienst, belastingaangifte- en adviespraktijken, accountantsmaatschappijen of administratiekantoren, maar ook bij grote ondernemingen, overheid, banken en verzekeringsmaatschappijen.

 

 

Doorstuderen na de studierichting Fiscaal Recht en Economie?

Wil je doorstuderen na Fiscaal Recht en Economie? Er zijn mogelijkheden om je master binnen anderhalf jaar te halen aan een aantal universiteiten. Je behaalt dan een mastergraad als fiscaal jurist of fiscaal econoom. Hiervoor kun je bij alle studies gericht op fiscaal recht, belastingen en economie terecht.

 

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).