Zoekwoorden:
Law, Tax Law, Economics
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Enschede
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ken de weg in het doolhof van belastingen

Iedereen betaalt belasting. Het zorgt ervoor dat we wegen kunnen aanleggen en dat mensen de juiste zorg krijgen. Maar welke regels gelden er nu eigenlijk? En hoe pas je die regels op de juiste manier toe? Bij Finance, Tax and Advice ga jij je daarin verdiepen. Interesse in mensen, cijfers en vindingrijkheid zijn de belangrijkste eigenschappen die je nodig hebt.

 

Switchen zonder studievertraging

Het eerste jaar volg je samen met de studenten van Accountancy en Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) een gemeenschappelijk programma. Aan het eind van het eerste jaar kun je eventueel nog overstappen naar Accountancy of Bedrijfseconomie.

 

Veel praktijkopdrachten

Je leert niet alleen uit boeken, maar gaat ook aan de slag met opdrachten uit de praktijk. Daarnaast neem je deel aan de International Taxweek, lezingen van onder andere de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) en ga je aan de slag voor de Belastingdienst bij ‘Hulp bij belastingaangifte voor particulieren’.

 

Tijdens je studie

Tijdens de opleiding Finance, Tax and Advice krijg je een goede fiscale, financiële en juridische basis. Je leert hoe je adviseert over fiscale vraagstukken en hoe je je kunt inleven in je klant. Ook draai jij na afronding van deze opleiding je hand niet om voor het doorgronden van complexe vraagstukken. De studie is kleinschalig: je werkt in kleine groepen en je hebt goed contact met docenten.

 

Finance, Tax and Advice is een studieroute die samen met het bedrijfsleven en de Belastingdienst is opgezet. Je werkt direct aan opdrachten (zogeheten beroepsproducten), zodat je een goed beeld krijgt van fiscale vragen uit de praktijk.

 

Na je studie

In Nederland hebben we belastinggeld nodig voor bijvoorbeeld onderwijs, zorg en de aanleg van wegen. Ons belastingstelsel is behoorlijk complex en verandert steeds. Als belastingbetaler weet je soms niet waar je met je vragen terecht kunt. Na de opleiding Finance, Tax and Advice kun jij mensen en organisaties daarover adviseren. Zo krijgt iedereen dat waar ze volgens de wet recht op hebben.