Keywords:
Education Market, ICT, Entrepreneurship
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

ICT is een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven. Apps op je smartphone, inchecken met de OV-chipkaart, betalingssystemen zoals iDeal en in alle organisaties en bedrijven zijn computernetwerken. Ook de beveiliging van digitale gegevens wordt steeds belangrijker. Denk maar eens aan de hoeveelheid informatie die zich verspreidt via sociale media en hoe makkelijk het tegenwoordig is om accounts te hacken. Voor organisaties en bedrijven is een goed georganiseerde en veilige ICT-infrastructuur van cruciaal belang. Binnen de opleiding HBO-ICT komen al deze onderwerpen aan bod in drie verschillende richtingen (majors): Software Engineering, Network & Security Engineering en Business IT & Management. Samen vormen deze drie majors de opleiding HBO-ICT. 

 

Binnen de opleiding HBO-ICT kun je kiezen uit drie verschillende richtingen (majors): Software Engineering, Network & Security Engineering en Business IT & Management. Samen vormen deze drie majors de opleiding HBO-ICT. Je kiest een major na het gemeenschappelijke eerste jaar. Na deze vierjarige hbo-opleiding krijg je de graad Bachelor of Science. Je diploma wordt internationaal erkend en geeft je tal van mogelijkheden in binnen- en buitenland.       

 

De kansen op een baan nadat je afgestuurd bent zijn zeer goed, zowel nationaal als internationaal. Door de stormachtige ontwikkelingen binnen de ICT, is de kans op een baan uitstekend. Voorbeelden van functies zijn: programmeur, IT service manager, (dev) ops-engineer, netwerkspecialist, digitaal forensisch medewerker, business analist of data scientist.