Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Hacking
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2023
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

De opleiding HBO-ICT is een brede opleiding. Binnen de opleiding kies je je op verschillende momenten je eigen studieroute. Op die manier specialiseer je jezelf en vul je je eigen studieloopbaan zelf in. Natuurlijk word je pas gevraagd te kiezen, nadat je de verschillende richtingen ook eerst zelf in praktijk hebt ervaren. Hierin word je uiteraard ook begeleid en gecoacht.

 

HET EERSTE JAAR:

Brede start

Bij de opleiding HBO-ICT ervaar je een brede start in het eerste half jaar. Je maakt kennis met het ICT- beroep en met de verschillende richtingen die HBO-ICT biedt. Na een half jaar kies je uit één van onderstaande richtingen: Business & IT, Infrastructuur of Software Engineering.

 

HBO-ICT is opgebouwd rondom drie profielen:

  • Business & IT
    Hier leer je wat bedrijven nodig hebben om hun ICT perfect in te richten. Jij legt de verbinding tussen het bedrijf en de techniek.
  • Infrastructuur
    Hier maak je (letterlijk) de verbinding tussen computers. Je leert alle aspecten die nodig zijn om goede computer infrastructuren in te richten, te beheren en te onderhouden. Ook Cloud gebaseerde oplossingen spelen hier een steeds belangrijkere rol.
  • Software Engineering
    Hier leer je hoe je goede, betrouwbare en bruikbare software kunt ontwikkelen. Deze software varieert van smartphone apps tot webapplicaties. Jij krijgt een goede basis om een goede bijdrage te leveren in verschillende soorten software ontwikkeltrajecten.

Je volgt hoor- en werkcolleges en werkt aan projecten. Alle vakken zijn praktisch opgezet, je maakt gebruik van de nieuwste technieken en technologieën en past ze zelf direct toe. Je traint vaardigheden dus door de theorie vooral zelf toe te passen.

 

HET TWEEDE JAAR

Samenwerkingsproject met bedrijfsleven

Het tweede jaar wordt afgesloten met een groot project waarin je samen gaat
werken met studenten vanuit alle HBO-ICT profielen. Voorbereidend op dit project
verdiep je je in het tweede jaar aan de hand van diverse modulen in de inhoud van het gekozen profiel.

 

Top Talent Programma

Vanaf het tweede studiejaar kun je in aanmerking komen voor het Saxion Top Talent
Programma. Je krijgt er de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen zodat je een
eenvoudige en soepele overgang ervaart van hbo naar wo. Meer weten? Lees alle
info over Top Talent Programma.

 

Verdieping en verbreding van kennis en vaardigheden

Het tweede jaar bestaat uit verschillende modulen en projecten die je afhankelijk van je gekozen richting volgt. Je legt hiermee een goede basis voor de stage die je in het derde jaar gaat lopen.

 

HET DERDE JAAR

Verder specialiseren

​In het derde en vierde jaar specialiseer je je verder. Je werkt aan een stageopdracht bij een zelf gekozen bedrijf, je richt je op de mogelijkheden van ICT in de toekomst en je kiest uit diverse minoren om je kennis te verdiepen of te verbreden. Als verbredende minor kun je denken aan psychologie, fotografie of zelfs geschiedenis.

 

HET VIERDE JAAR

Word een expert!

Het vierde jaar bestaat uit een specialisatiefase van een half jaar. Houd er rekening mee dat een deel van de specialisaties in het Engels gegeven wordt, dit past bij het internationale karakter van de specialisaties. Per studiejaar wordt bepaald welke specialisatie in Enschede en welke in Deventer wordt aangeboden. Na het afronden van de specialisatie ben je klaar voor je meesterproef: de afstudeeropdracht. Daarmee sluit je je opleiding af.