Keywords:
Cyber, informatica
Edu type:
Formal education
Location:
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In het kort

Ben je geïnteresseerd in security en Internet of Things? Houd je van puzzelen, ben je onderzoekend en werk je graag in groepsverband? Dan is de opleiding Informatica van NHL Stenden in Emmen iets voor jou!

 

 

Internet of Things Lab

De Informatica-opleiding in Emmen heeft een state-of-

the art atelier: het Internet of Things Lab (IoT Lab). Een studieomgeving voorzien van de nieuwste innovatieve technologie, zoals een Microsoft Surface Hub, virtual- reality-apparaten en robots. Naast dit atelier beschikt de opleiding ook over MyConcept, een Fabrication Lab. Daar kun je jouw ideeën verwezenlijken door ze te printen met een van de vele 3D-printers. Of aan de slag te gaan met een lasersnijder.

 

 

Studieopbouw

Binnen Informatica kun je voor twee bacheloropleidingen kiezen: Informatica en Technische Informatica, waarvoor je dezelfde propedeuse volgt. In het eerste jaar leer je beide opleidingen kennen, zo kun je aan het eind van de propedeuse de voor jou meest geschikte opleiding kiezen. Als je voor Informatica kiest, heb je vervolgens de keuze uit drie afstudeerrichtingen: Software Engineering, Front-End Development of ICT Beheer. De keuze is aan jou.

 

 

Doorstuderen

Wil jij doorstuderen na jouw opleiding? Bij NHL Stenden bieden we verschillende masteropleidingen aan, waaronder de Master Serious Gaming en de Master Design Driven Innovation.

 


Loopbaan

Lijkt het je geweldig om bedrijfsnetwerken in te richten en te beheren? Games, websites en filmpjes te ontwikkelen? Of software te ontwerpen voor gadgets of technische toepassingen? Dan is Informatica echt iets voor jou. Je wordt opgeleid tot Front-End Developer, Software Engineer, ICT-adviseur of ICT-beheerder op HBO-niveau. Uitdagende beroepen met een universele taal in een wereld waarin automatisering en digitalisering steeds belangrijker wordt.

 

 

Beroepen

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Software engineer: Je weet alles over software en ontwikkelt, test en implementeert dit tot in de puntjes.
    ICT-beheerder Je denkt en helpt mee bij het vinden, ontwerpen en inrichten van de meest efficiënte, betrouwbare en veilige netwerkomgeving.
  • Front-End Developer Je zorgt ervoor dat een digitale toepassing prettig en optimaal communiceert met de gebruiker.
  • Certified Ethical Hacker Je bent adviseur voor IT security vraagstukken.
  • Of ga aan de slag als webontwikkelaar of ICT-adviseur. Voor jezelf of in dienstverband. Wat je ook kiest, de kans op werk na je opleiding Informatica is zeer groot.