Keywords:
Cyber, informatica
Edu type:
Formal education
Location:
Emmen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2021
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In het kort

Ben je geïnteresseerd in security en Internet of Things? Houd je van puzzelen, ben je onderzoekend en werk je graag in groepsverband? Dan is de opleiding Informatica van NHL Stenden in Emmen iets voor jou!

 

95% van de studenten heeft na de studie direct een baan, ook internationaal.
Je hebt de keuze uit vele specialisaties, zoals Software Engineering, Front-End Development, ICT-Beheer en Technische informatica.


Je doet veel praktopdrachten voor grote (internationale) bedrijven.


Je werkt met de meest innovatieve en slimme apparaten, zoals robots en Virtual Reality gear.


Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk; Docenten kennen je bij naam en begeleiden je graag waar nodig tijdens het dagelijkse spreekuur.


Studiekenmerken:

Start studie

Februari
September


Locatie

Emmen


Taal

Engels
Nederlands


Kosten

Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-


Loopbaan

Lijkt het je geweldig om bedrijfsnetwerken in te richten en te beheren? Games, websites en filmpjes te ontwikkelen? Of software te ontwerpen voor gadgets of technische toepassingen? Dan is Informatica echt iets voor jou. Je wordt opgeleid tot Front-End Developer, Software Engineer, ICT-adviseur of ICT-beheerder op HBO-niveau. Uitdagende beroepen met een universele taal in een wereld waarin automatisering en digitalisering steeds belangrijker wordt.

 

Beroepen

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

Software engineer: Je weet alles over software en ontwikkelt, test en implementeert dit tot in de puntjes.
ICT-beheerder Je denkt en helpt mee bij het vinden, ontwerpen en inrichten van de meest efficiënte, betrouwbare en veilige netwerkomgeving.


Front-End Developer Je zorgt ervoor dat een digitale toepassing prettig en optimaal communiceert met de gebruiker.


Certified Ethical Hacker Je bent adviseur voor IT security vraagstukken.
Of ga aan de slag als webontwikkelaar of ICT-adviseur. Voor jezelf of in dienstverband. Wat je ook kiest, de kans op werk na je opleiding Informatica is zeer groot.

 

Specialisatie

In het tweede jaar ga je je specialiseren. Je kiest het vakgebied waarin jij na je studie wilt werken. In deze richting studeer je af.

 

Software Engineering

Kies je de afstudeerrichting Software Engineering, dan word je opgeleid tot ontwikkelaar van speciale software voor bedrijven en instellingen. In jouw werk vind je technische oplossingen voor problemen en vraagstukken. Je leert hoe je software ontwikkelt en onderzoekt aan welke eisen die software moet voldoen. Misschien sta jij straks aan de basis van een nieuw elektronisch betaalsysteem of ontwikkel je een populaire game!

 

Front-End Developer

In de afstudeerrichting Front-End Development bedenk en ontwikkel je interactieve toepassingen. Bedrijven kunnen die bijvoorbeeld gebruiken om doeltreffender – en voor de gebruikers leuker en gemakkelijker – met klanten te communiceren. Denk aan websites, apps en animaties. Het vakgebied is volop in ontwikkeling. Voor vernieuwend en creatief werken is dus zeker ruimte.

 

ICT-Beheer

De afstudeerrichting ICT-Beheer leidt je op tot netwerkspecialist. Een goed functionerend netwerk is voor bedrijven en instellingen essentieel. Een storing of inbraak in het systeem kan zorgen voor enorme problemen. Als ICT-beheerder ben je dan ook van grote waarde. Met jouw kennis van netwerken, beveiliging, apparatuur en software zorg je voor een veilige, efficiënte en stabiele netwerkomgeving.