Keywords:
Security, Safety, Urban Security, Education Market, Security Professionals
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2021
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Wil je weten wat er komt kijken bij de aanpak van sociale onveiligheidsproblemen in grote gebouwen of bij het vervoer van gevaarlijke stoffen? Bij Integrale Veiligheidskunde van Saxion maak je in vier jaar tijd kennis met alle facetten van veiligheid.

 

De opleiding Integrale Veiligheidskunde

Veiligheid is een steeds belangrijker thema. Voor banken, elektriciteitscentrales, treinstations, noem maar op. De handhaving van veiligheid vraagt om gezamenlijke inspanning van een groot aantal maatschappelijke partners zoals politie, brandweer, douane en overheid. Maar denk ook aan buurtorganisaties, verzekeringsmaatschappijen en woningbouwverenigingen. De hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde doet beroep op je zelfstandigheid en creativiteit voor het oplossen van praktische vraagstukken, waarbij de bestuurlijke en bedrijfsmatige kant van integrale veiligheid centraal staat.

 

Wat leer je?

Bij Integrale Veiligheidskunde leer je hoe je bijdraagt aan een organisatie van veiligheid en leefbaarheid in de breedste zin van het woord. Je volgt vakken als recht, sociologie en criminologie. Je verbindt partijen met elkaar om er samen voor te zorgen dat mensen veilig kunnen wonen en werken.

 

IVK Saxion voert de ranglijst aan in de Keuzegids 2016. ‘Het niveau van de lesstof is hoog en de toetsing sluit goed aan. Ook het vaardighedenonderwijs en de faciliteiten krijgen applaus’, aldus de Keuzegids.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).