Keywords:
Security, Security Professionals, Education Market, Safety, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Associate degree (EQF 5)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Werken aan veiligheid voor iedereen: van banken tot treinstations, en werk daarbij samen met bijvoorbeeld de brandweer en de gemeente. Hoe je dat doet? Dat leer je tijdens Integrale Veiligheidskunde.

 

HET EERSTE JAAR

Gezamenlijk eerste jaar met Security Management

In het eerste jaar maak je kennis met Integrale Veiligheidskunde én Security Management. Je ontdekt daardoor het verschil tussen ‘safety’ en ‘security’ en je maakt kennis met de maatschappelijke ontwikkelingen op elk gebied. Na het eerste jaar kies je een vervolgroute: Security Management in Apeldoorn of Integrale Veiligheidskunde in Apeldoorn of Enschede.

 

Keuze gemaakt of twijfel je nog?

Weet je zeker dat je Integrale Veiligheidskunde wilt studeren? Good for you! Schrijf je dan in voor Integrale Veiligheidskunde, met standplaats Enschede of Apeldoorn. Als je na je eerste jaar misschien toch Security Management wilt gaan studeren, schrijf je dan in voor Integrale Veiligheidskunde - Security Management met standplaats Apeldoorn. Het eerste jaar is dus een oriëntatiejaar, daarna maak je de definitieve opleidingskeuze met de bijbehorende standplaats.

 

Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde staan de volgende thema's centraal:

  • Crisisbeheersing en rampenbestrijding
    ​Overstromingen, grote branden of pandemieën. Het zijn gebeurtenissen met grote impact. Jij leert hoe je betrokken partijen coördineert en de bevolking voorbereidt om de schade te beperken.
  • Veilige leefomgeving
    Dit thema bestaat uit Maatschappelijke veiligheid en Omgevingsveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat mensen veilig leven en zich ook veilig voelen? Ook als er in hun directe omgeving een chemische fabriek staat? Jij denkt na over alle belangen, van inwoner tot bedrijf en overheid.
  • ​Bedrijfsveiligheid
    ​De werkgever is verplicht om te zorgen voor veilige en gezonde werkomstandigheden. Je onderzoekt de risico's en geeft advies over maatregelen, zoals veilige machines, vluchtwegen en gedrag van mensen.

HET TWEEDE JAAR

Verdieping en Saxion Top Talent Programma

In het tweede jaar verdiep je je in de materie. De opleiding doet nu ook een beroep op je zelfstandigheid en creativiteit voor het oplossen van praktische vraagstukken. Je gaat daarbij in op de bestuurlijke én de bedrijfsmatige kant van veiligheid. Vanaf het tweede studiejaar kun je in aanmerking komen voor het Saxion Top Talent Programma, waardoor je makkelijker overstapt van hbo naar wo.

 

HET DERDE JAAR

Stage en International Semester

In het derde jaar ga je een half jaar op stage bij een bedrijf of organisatie, waardoor je een goed beeld krijgt van de praktijk. Je kunt zowel in Nederland als in het buitenland stage lopen. Daarna volg je een half jaar colleges in het International Semester. Je krijgt les in het Engels en we kijken met een internationale bril naar veiligheidsvraagstukken rondom crises en rampen. 

 

HET VIERDE JAAR

Volg een minor en afstuderen

In het laatste jaar van je opleiding volg je een minor binnen of buiten Saxion. Na het afronden van je minor, ga je 20 weken lang aan de slag met een afstudeeropdracht bij een organisatie of een bedrijf. Tijdens een eindgesprek laat je zien dat je klaar bent voor de praktijk.