Zoekwoorden:
Security, Security Professionals, Education Market, Safety, Urban Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
Associate degree (EQF 5)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

 

Brand op een industrieterrein, gevaarlijke werksituaties, vervoer van gevaarlijke stoffen, de organisatie van grote evenementen en problemen in achterstandswijken. Veiligheid speelt eigenlijk overal een rol. De hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde leidt je op tot veiligheidsexpert.

 

Tijdens je studie

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Bij Integrale Veiligheidskunde leer je partijen met elkaar te verbinden. Samen zet je kennis, informatie en slimme technologie zó in, dat mensen veilig kunnen wonen en werken. Je leert hoe je rampen, crises, sociale problemen in wijken, veiligheid van productiebedrijven of de organisatie van grote events aanpakt.

 

Studie-inhoud

Werken aan veiligheid voor iedereen: van banken tot treinstations, en werk daarbij samen met bijvoorbeeld de brandweer en de gemeente. Hoe je dat doet? Dat leer je tijdens Integrale Veiligheidskunde.

 

HET EERSTE JAAR: Gezamenlijk eerste jaar met Security Management

In het eerste jaar maak je kennis met Integrale Veiligheidskunde én Security Management. Je ontdekt daardoor het verschil tussen ‘safety’ en ‘security’ en je maakt kennis met de maatschappelijke ontwikkelingen op elk gebied. Na het eerste jaar kies je een vervolgroute: Security Management in Apeldoorn of Integrale Veiligheidskunde in Deventer of Enschede.

 

Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde staan de volgende thema's centraal:

  • Crisisbeheersing en rampenbestrijding
    ​Overstromingen, grote branden of pandemieën. Het zijn gebeurtenissen met grote impact. Jij leert hoe je betrokken partijen coördineert en de bevolking voorbereidt om de schade te beperken.
  • Veilige leefomgeving
    Dit thema bestaat uit Maatschappelijke veiligheid en Omgevingsveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat mensen veilig leven en zich ook veilig voelen? Ook als er in hun directe omgeving een chemische fabriek staat? Jij denkt na over alle belangen, van inwoner tot bedrijf en overheid.
  • ​Bedrijfsveiligheid
    ​De werkgever is verplicht om te zorgen voor veilige en gezonde werkomstandigheden. Je onderzoekt de risico's en geeft advies over maatregelen, zoals veilige machines, vluchtwegen en gedrag van mensen.

 

HET TWEEDE JAAR: Verdieping en Saxion Top Talent Programma

In het tweede jaar verdiep je je in de materie. De opleiding doet nu ook een beroep op je zelfstandigheid en creativiteit voor het oplossen van praktische vraagstukken. Je gaat daarbij in op de bestuurlijke én de bedrijfsmatige kant van veiligheid. Vanaf het tweede studiejaar kun je in aanmerking komen voor het Saxion Top Talent Programma, waardoor je makkelijker overstapt van hbo naar wo.

 

HET DERDE JAAR: Stage en International Semester

In het derde jaar ga je een half jaar op stage bij een bedrijf of organisatie, waardoor je een goed beeld krijgt van de praktijk. Je kunt zowel in Nederland als in het buitenland stage lopen. Daarna volg je een half jaar colleges in het International Semester. Je krijgt les in het Engels en we kijken met een internationale bril naar veiligheidsvraagstukken rondom crises en rampen. 

 

HET VIERDE JAAR: ​Volg een minor en afstuderen

In het laatste jaar van je opleiding volg je een minor binnen of buiten Saxion. Na het afronden van je minor, ga je 20 weken lang aan de slag met een afstudeeropdracht bij een organisatie of een bedrijf. Tijdens een eindgesprek laat je zien dat je klaar bent voor de praktijk.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba