Keywords:
Artificial Intelligence, Academic Research
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

WE GEBRUIKEN HET STEEDS VAKER

In de huidige informatiemaatschappij speelt kunstmatige intelligentie een belangrijke rol. Mensen zetten steeds vaker de computer in. Denk aan robots die op grote overslagplaatsen goederen op de juiste plek zetten. Maar ook bij het uitvoeren van ingewikkelde taken. Rechters gebruiken computers om beslissingen in rechtszaken te nemen, artsen voor het stellen van diagnoses.

 

HOE KOMT DE KENNIS ERIN?

Bij de bachelor Kunstmatige intelligentie (KI) gaat het om de vraag hoe je kennis in een computer kunt stoppen en hoe je die computer met die kennis laat werken. Tijdens je studie combineer je inzichten van verschillende vakgebieden, zoals logica, taalkunde, psychologie en informatica.

Je bestudeert kennis. Zo onderzoek je bijvoorbeeld in hoeverre een computerprogramma de menselijke manier van denken en redeneren kan imiteren. Of andersom: in hoeverre kunnen computers ons iets leren over het menselijk denken?

 

ZO WERKT HET EXACT

Hoe werkt het? Wat kan ik ermee? Een KI-student is nieuwsgierig en heeft een brede interesse. Verkijk je niet op de bètavakken. Kunstmatige intelligentie is geen technische studie, maar het is wel belangrijk dat je het leuk vindt om met computers te werken. En dat je van exact denken houdt. Tijdens je studie leer je geavanceerd programmeren, statistiek, wiskunde en logica.