Zoekwoorden:
Artificial Intelligence, Academic Research
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Utrecht
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Heb jij altijd al interesse gehad voor logica, taalkunde, psychologie en informatica? En vraag jij je af hoe je kennis in een computer kunt stoppen en hoe je die computer daar vervolgens mee laat werken? Dan is de opleiding Kunstmatige intelligentie (KI) wellicht een goede match voor jou!

 

Kunstmatige intelligentie is overal

KI speelt een grote rol in onze samenleving. Denk maar eens aan zelfrijdende auto’s, voice-assistants, gezichtsherkenning en zoek-suggesties: allemaal toepassingen van KI. En er is meer. KI wordt ook gebruikt in de wetenschap. Bijvoorbeeld in klimaatmodellen, de gezondheidszorg en het archiveren van documenten.

 

Wat is intelligentie?

Tijdens de studie Kunstmatige Intelligentie onderzoek je wat intelligent gedrag is, hoe je intelligentie kunnen modelleren en hoe een computer zulk gedrag kan nabootsen. Daarbij maken we gebruik van inzichten uit verschillende disciplines, zoals informatica, logica, psychologie, filosofie en taalkunde. Je leert daarnaast ook om zelf slimme algoritmes te schrijven en hoe (computer)-modellen kunnen helpen bij het begrijpen van menselijke intelligentie. Al nieuwsgierig geworden?

 

Je moet Kunstmatige intelligentie in Utrecht studeren, omdat

  • de opleiding zich onderscheid in het brede vakkenaanbod. Je leert niet alleen de technische programmeervaardigheden die je in staat stellen om slimme programma’s te schrijven, maar krijgt ook vakken over filosofie, psychologie en taalkunde die je helpen om de kern van intelligentie gedrag beter te begrijpen.
  • je lid kunt worden van Studievereniging Incognito. Zij organiseren activiteiten zoals borrels, studiereizen, sportactiviteiten, filmavonden en uitstapjes, bijvoorbeeld naar het Donders Instituut.

  • je dan extra uit je studie kunt halen. Bij Kunstmatige intelligentie in Utrecht kun je honoursonderwijs volgen. Dit is extra uitdagend onderwijs, speciaal voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. 

  • je dan in bruisend en sfeervol Utrecht studeert. Je krijgt les in het centrum, in monumentale panden rondom de Domkerk. Lees meer over de Utrechtse Introductietijd, op kamers gaan, studentenorganisaties, cultuur en sport en uitgaan.