Keywords:
ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Dordrecht
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Het beroep
Als Medewerker beheer ICT assisteer je de systeembeheerder bij het aanleggen of beheren van een netwerk en het in orde maken van werkplekken in een kantoor of een winkel. Je werkt aan de hand van opdrachten en werkinstructies die je ontvangt van een leidinggevende of ervaren collega. Jij bent de rots in de branding voor de mensen die jouw hulp nodig hebben om hun probleem op te lossen. De opleiding Medewerker beheer ICT geeft jou kans op een mooie toekomst in de ICT.

 

Toelatingseisen
- diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
- diploma mbo niveau 2
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
- diploma havo

 

Over de opleiding
Bij de opleiding Medewerker beheer ICT zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt twee jaar. Je bent vijf dagen in de week op school. Vanaf dag 1 krijg je veel praktijklessen en je zit vaak achter de computer. Je leert werken met mini computers en toepassingen vanuit de elektrotechniek. Je leert tevens werken met computers, netwerken en hard- en software. Je leert hoe je gebruikers kunt helpen met het oplossen van hun problemen. Dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Het bouwen van websites is een onderdeel van de opleiding Medewerker beheer ICT.

 

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.

 

Keuzedelen
Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

 

Vakken
In de praktijklessen van de opleiding Medewerker beheer ICT leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Naast de praktijklessen leer je omgaan met Office pakketten, Word, Excel, Powerpoint en volg je projecten over ICT, zoals basiskennis website bouwen, netwerken aanleggen, hard- en software kennis en kennis van tablets en telefonie. De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.