Keywords:
Cyber, Security, Security Professionals, Education Market, Security Domain
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
04/06/2024
Study Load:
18 hrs
Duration:
2 weeks
More information

Description:

Goede informatiebeveiligingsmaatregelen worden risico-gebaseerd genomen. Een risico bestaat uit twee componenten: kans en impact. Risicomanagement is een continu proces dat ten aanzien van de doelstelling risico’s identificeert, beoordeelt en vervolgstappen definieert.

 

De 2-daagse training Risicomanagement Foundation brengt u de basisbeginselen bij van IT-risicomanagement, een werkveld dat met het oog op de toename van cyberrisico’s steeds belangrijker wordt.

 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op risicomanagement, dit wil toepassen in zijn of haar werkterrein en een volwaardig gesprekspartner wil zijn over dit onderwerp.

 

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan eerst de cursus Information Security Foundation te volgen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlands en de voertaal tijdens de opleiding is Nederlands.

 

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het cursusmateriaal

  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal