Keywords:
Security, Secure, Safe Programming, Secure Programming
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
03/07/2023
Study Load:
22 hrs
Duration:
2 days
More information

Description:

In de cursus Secure Programming Foundation leert u de basisprincipes van het veilig programmeren. In de cursus ziet u welke mogelijke kwetsbaarheden in applicaties kunnen ontstaan en hoe u deze kunt vinden, maar nog belangrijker hoe deze kwetsbaarheden voorkomen kunnen worden. De implementatie van een ontwerp in de vorm van aantoonbaar veilige code, wordt gericht op de onderliggende principes van veilige codering, ongeacht de specifieke programmeertaal of type omgeving. Ook het belang van testen komt aan de orde.

 

Doordat u vooraf de gelegenheid krijgt om al veel theorie door zelfstudie op te doen, zal tijdens de lessen de focus op de praktische kant liggen.

 

Na afloop van deze cursus:

 • Begrijpt u de rol van de programmeur binnen de scope van de SDLC
 • Begrijpt u het mandaat van een veilige programmeur en zijn beperkingen
 • Kent u de belangrijkste soorten codeerfouten die tot onveilige software leiden
 • Heeft u basiskennis van veilig ontwerp, bedreigingsmodellering en veilige coderingsprincipes
 • Heeft u basiskennis van het identificeren van de meest voorkomende fouten die tot beveiligingsproblemen leiden

Doelgroep

De cursus is geschikt voor programmeurs die beperkte kennis hebben van veilig programmeren of een update van hun kennis nodig hebben. Uiteraard zijn degenen met interesse in veilige codering in het algemeen ook welkom.

 

Voorkennis

Tijdens de cursus Secure Programming Foundation wordt de basis van veilig programmeren behandeld. De kandidaat dient ervaring te hebben met het coderen, bouwen, implementeren en testen van software en bij voorkeur begrijpt de kandidaat de principes van de meest voorkomende software-ontwikkelingsmodellen (bijv. Waterval en agile).

Bij voorkeur is er ervaring met het ontwikkelen van code in teamverband.
Enige basiskennis van informatiebeveiliging in het algemeen is nuttig evenals basiskennis van de meest voorkomende soorten kwetsbaarheden die in software worden aangetroffen.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het SECO-Institute cursusmateriaal
 • Een gratis aan te vragen “S-SPF” digitale badge bij SECO-Institute wanneer u slaagt voor het examen
 • Het SECO-Institute online Secure Programming Foundation examen
 • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

 • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
 • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
 • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.