Keywords:
Cyber, Security, Security Professionals, Education Market
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
26/09/2024
Study Load:
27 hrs
Duration:
3 days
More information

Description:

Ontdek de cruciale rol van een Secure Behaviour Coach en maak het verschil in de wereld van informatieveiligheid!

 

In een steeds meer digitale wereld is het voorkomen van verlies of schade aan informatie essentieel voor het behoud van bedrijfscontinuïteit, naleving van wet- en regelgeving en het beschermen van de reputatie van de organisatie.

 

Als Secure Behaviour Coach begrijp je dat informatiebeveiliging sterk afhankelijk is van het gedrag van medewerkers. Hoewel zij zich bewust zijn van de risico’s, vertonen ze niet altijd het gewenste gedrag om incidenten te voorkomen of adequaat op incidenten te reageren. Hier komt jouw expertise om de hoek kijken. Want verander je de mens? Of liever het proces of product?

 

Jouw uitdagingen als Secure Behaviour Coach zijn boeiend en actueel. Je staat voor vraagstukken zoals “Hoe pas ik mijn product en/of proces aan op de werkwijze van de gebruiker?” en “Hoe maak ik zowel het product als het proces intrinsiek veiliger zonder de gebruiker te veranderen?”.


Met jouw analytische vaardigheden onderzoek je organisatieprocessen op kwetsbaarheden in het digitale domein, veroorzaakt door het handelen van medewerkers. Vanuit een gedragsmatige benadering bedenk je samen met het team effectieve oplossingen om het risico op incidenten in organisatieprocessen te verminderen.

 

Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met TNO en PCSI (een samenwerkingsverband tussen ABN-Amro, ING, Achmea, ASML, Belastingdienst).

 

Na de cursus

Na het volgen van de cursus Secure Behaviour Coach ben je uitgerust met waardevolle vaardigheden en inzichten. Je bent in staat om:

  • Processen te analyseren en kwetsbaarheden te identificeren, waarbij je gedragsmatige oorzaken grondig doorgrondt.
  • Relevante informatie uit zowel kwalitatieve als kwantitatieve data af te leiden.
  • Het gedrag van eindgebruikers met betrekking tot cybersecurity te beoordelen en te begrijpen.
  • Op een geloofwaardige manier te communiceren met belanghebbenden in de hele organisatie.
  • Advies te geven over effectieve verbeteringen of gedragsinterventies die de impact van kwetsbaarheden minimaliseren.

Doelgroep

Deze cursus is gericht op Securityprofessionals, IT-ers en procesontwerpers, die inzicht willen verkrijgen in hoe de psyché van de medewerker werkt en hoe op basis van dit inzicht producten en processen aangepast kunnen worden aan de werkwijze van de medewerker.

 

Voorkennis

Als je nog geen ervaring hebt op foundation niveau dan adviseren we je om eerst de cursus Secure Behaviour Foundation te volgen. En als je basiskennis van informatiebeveiliging mist kun je starten met de cursus Information Security Foundation.
Het niveau van de Secure Behaviour Coach cursus is hbo.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het cursusmateriaal
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal
  • Coaching (optioneel)

Coaching/Training on the job

Na afronding van de cursus heeft u veel kennis vergaard in het vakgebied. In de praktijk kunnen er echter situaties zijn waarvan u denkt: “Hoe zat het ook alweer precies” of “Wat zou je hier nu het beste kunnen doen”. “Kon ik nog maar even sparren met die docent van de Security Academy”.

 

Wij bieden hiervoor een oplossing. U kunt een coach inhuren (op basis van een coaching-voucher). Deze goed gescreende coaches bieden hulp ‘on the job’ en fungeren als sparringpartner. Profiteer van ‘de kracht van ervaring’. 

 

Heeft u nog vragen over coaching? Neem dan contact op via info@securitycoaches.nl