Keywords:
Education Market, Social work
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
unknown
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Is dit beroep iets voor jou?

Vind je het leuk en interessant om met mensen te werken? Wil je dat iedereen gelijke mogelijkheden en kansen krijgt? Kies dan voor de opleiding Sociaal Werk. 

Je helpt mensen bij het verbeteren van de leefomstandigheden in hun buurt. Jouw doel is dat iedereen er prettig en veilig kan wonen en werken. Je bedenkt en organiseert allerlei activiteiten. Dat doe je bijvoorbeeld vanuit een wijkcentrum of welzijnsorganisatie. Maar je bent niet aan deze plek gebonden. Je zoekt je doelgroep ook op. Je krijgt met heel verschillende mensen te maken: jongeren, volwassenen, gehandicapten en asielzoekers. In jouw werk breng je ze met elkaar in contact.

Voor dit beroep moet je dus goed met mensen kunnen omgaan. Je bent niet bang om ergens op af te stappen. Vaak doe je activiteiten met mensen, maar bureauwerk hoort er natuurlijk ook bij.  
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Sociaal Werk is beschikbaar als BOL-opleiding. Je krijgt drie jaar lang les en praktijk op niveau 4. De lessen zijn erg praktijkgericht. Je zit ongeveer 60% van de tijd op school. Daarnaast loop je stage en doe je praktijkervaring op. 
 
Wil je meer weten over de opleiding? Bel dan met ons Informatiecentrum: 0900 - 95 99. Wij helpen je graag!
 

Wat leer je tijdens de opleiding?

Uitzoeken welke behoefte mensen hebben aan sociaal werk, projecten en activiteiten bedenken, organiseren en uitvoeren, bedenken hoe je bepaalde problemen oplost en dat uitvoeren (beleidsmatige taken), ervoor zorgen dat binnen een project alles op elkaar is afgestemd (coördinerende taken), beoordelen wat er goed gaat en wat beter kan. 
 

Waar kun je gaan werken?

Wijkcentra, jongerencentra,  brede scholen, buitenschoolse opvang, welzijnsorganisaties, gemeenten, woningbouwverenigingen, maatschappelijke opvang.