Keywords:
Technical, Computer Science
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Vind jij het leuk om proeven te doen en door te rekenen (met computers) aan allerlei natuurkundige verschijnselen? Bijvoorbeeld met licht, materie en straling? Dan is de opleiding Technische Natuurkunde echt wat voor jou. Na de opleiding bedenk jij tal van nieuwe toepassingen op het gebied van natuur-techniek.

 
 

Specialiseren in nanotechnologie

Nanotechnologie is de techniek van de toekomst!  Het gaat om deeltjes die met het blote oog niet te zien zijn. Denk hierbij aan het ontwikkelen van de kleinste optische-sensoren ter wereld.  Na het tweede jaar Technische Natuurkunde hbo kun je je specialiseren in nanotechnologie.

 

Diepgaand én breed!

Je leert allerlei nieuwe dingen: hoe je moet onderzoeken, experimenteren, programmeren en ook écht begrijpen wat je doet. Je gebruikt daarbij ook slimme software, zoals Matlab, LabView, Comsol, Minitab en Python.

 

Kleinschalig en positieve sfeer

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Technische Natuurkunde hbo en dat je de opleiding ook echt leuk en interessant vindt. Je kent je medestudenten gauw – en je docenten natuurlijk ook!

 

Tijdens je studie Technische Natuurkunde

Je krijgt les in allerlei vakken op het gebied van natuur en techniek. Deze theorie gebruik je meteen bij experimenten en onderzoeken. Zo leer je bij vloeistofdynamica de theorie over gassen en vloeistoffen, en boots je vervolgens met Comsol het inschakelen van een verwarming na. En door natuurkundige onderzoeken in te zetten, kun je fouten in kristallen of tumoren in menselijk weefsel opsporen.

 

Mogelijkheden na je studie Technische Natuurkunde

Na het afronden van de opleiding Technische Natuurkunde hbo kun je werken bij allerlei high-tech bedrijven: in duurzame energie, voor medische technologie of bijvoorbeeld in de nanotechniek. Je mag de titel Bachelor of Science voeren. Een aantal van de afgestudeerden studeert ook verder aan de universiteit.