Keywords:
Technical, Computer Science
Edu type:
Formal education
Location:
Eindhoven
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In het eerste jaar werk je aan thema's met practica en vakken: Wiskunde, Optica, Mechanica, Warmteleer, Meettechniek, Fysische Chemie, Atoom- & Kernfysica, Elektronica, Elektriciteitsleer en Programmeren. Het tweede jaar staat ook in het teken van thema’s en projecten met vakken als Smart Materials, Quantummechanica, Transportfysica, Thermodynamica en Heat and Mass transfer. Het derde jaar bestaat voor de helft uit een stage en voor de helft uit weer twee thema’s. In het vierde jaar studeer je af.

 

Het eerste jaar

In het eerste jaar maak je kennis met het vakgebied van Technische Natuurkunde. Ieder kwartaal staat een ander thema centraal met bijbehorende vakken en practica. In het eerste jaar maak je ook al kennis met de beroepspraktijk door een bezoek te brengen aan bedrijven en instellingen. Zo krijg je al een voorproefje van je toekomst.

 

  • 20 uur les (theorie en praktijk)
  • 10 uur projectwerk
  • 10 uur zelfstudie (deels begeleid)

Hoe is de studie ingedeeld?

Een studiejaar bestaat uit 4 periodes van 10 weken.

In het eerste jaar komen de volgende thema’s aan bod: meten aan beweging, warmtehuishouding, meten aan processen en fundamenteel onderzoek van de materie.

 

Het 2e studiejaar

Het tweede jaar staat ook in het teken van thema’s en projecten. Je volgt dan vakken die aansluiten bij de thema’s zoals Smart Materials, Quantummechanica, Transportfysica, Thermodynamica en Heat and Mass transfer.

 

Het 3e studiejaar

Het derde jaar bestaat voor de helft uit een stage en voor de andere helft ook weer uit twee thema’s: Energy and Environment, Signals and Materials.

 

Het 4e studiejaar

In het vierde jaar volg je gedurende een half jaar een minor, een extra verdieping van je studie. Je kunt kiezen tussen de minor ‘Exploring physics’ van Technische Natuurkunde of een Fontysbrede minor. Daarna studeer je af in het bedrijfsleven. Als alles allemaal succesvol is verlopen krijg je de internationaal erkende graad Bachelor of Applied Science.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).