Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
20/02/2024
Status:
Open
Apply before:
27/02/2024
Hours p/wk:
40

Description:

Vind je het leuk om uitdagingen over interoperabiliteit tot de kern uit te pluizen en om je werk snel toegepast te zien worden? En wil jij een cruciale rol spelen bij de ondersteuning van (internationale) oefeningen? Dan is deze baan iets voor jou!

Binnen TNO werk je voor de Unit Defense, Safety & Security, bij de afdeling: Modelling of Tactical Operations (kortweg MoTO), die bestaat uit 25 gedreven collega's. Het leuke aan ons team is dat het een mix is van mensen met diverse leeftijden en achtergronden, we delen onze kennis graag met elkaar. Binnen de afdeling MoTO, voeren we multidisciplinaire projecten uit om problemen van strategische, operationele, tactische en logistieke aard te analyseren. We richten ons op het structureren van complexe problemen en het inzichtelijk maken van consequenties van verschillende alternatieven in het militaire domein. Hierbij combineren en integreren we kennis van organisatie, proces/werkwijze en technische innovatie, met specifieke technologische kennis of academische vakgebieden die hierbij betrokken zijn: operations research, informatietechnologie, kunstmatige intelligentie, organisatiekunde, bedrijfskunde.

Daarnaast bieden we ondersteuning tijdens het plannen, uitvoeren, analyseren en evalueren van operaties te land, ter zee en in de lucht. Vaak doen we dit door het ondersteunen van (inter)nationale defensieoefeningen. Daarnaast voeren we ook trendanalyses uit. Voor het uitvoeren van onze analyses beschikken we over een uitgebreid arsenaal aan analytische en simulatiemodellen. De analyses vertalen we vervolgens in implicaties voor onder andere de gereedstelling, verwerving van nieuw materieel (waaronder informatiesystemen), wijzen van optreden, strategie en beleidsontwikkeling. Zodoende zijn we een adviseur voor zowel militaire eenheden, als voor de hoogste beleidmakende en politieke niveaus op het gebied van nationale en internationale veiligheid.

 

Wat ga je doen?

Als Analist in de afdeling MoTO, ondersteun je defensie bij de ontwikkeling van nieuwe concepten en technieken en draag je bij aan oefeningen, reis je af naar meetings, testlocaties en/of werksessies in zowel binnen- als buitenland. Je vervult een inhoudelijke rol bij het uitvoeren van onderzoek naar vraagstukken die spelen rondom militaire data-interoperabiliteit, met specifieke aandacht op het gebied van Tactische Data Links (TDLs).


Voor nieuwe, toekomstige manieren van optreden en het aansturen daarvan is Defensie in toenemende mate afhankelijk van data-interoperabiliteit tussen verschillende platformen en systemen (zoals F35’s, marine schepen, grondgebonden eenheden). Jouw analyse heeft impact op militaire eenheden en op een hoog beleids- en politiek niveau, zowel nationaal als internationaal.

Het werk is afwisselend en breed, van het aansluiten van een modelleeromgeving op live systemen tot bedenken van scenario's als onderdeel van een technisch vraagstuk. Je bent nieuwsgierig en houdt je graag bezig met tot in de details/puntjes uitzoeken hoe iets werkt. Het gaat niet alleen om het modelleren zelf, maar ook om het toepassen en testen. Daarbij is het van belang dat je technische diepgang en details over kan brengen naar diegenen die er daadwerkelijk mee zullen werken. Je kan een brug slaan tussen techniek en defensie. Je zult werken in verschillende multidisciplinaire projectteams, bestaande uit medewerkers van de afdeling MoTO en andere TNO-afdelingen of (inter)nationale organisaties buiten TNO.

 

Wat wij van jou verwachten

Je bent geïnteresseerd in het militaire domein en met name in data-interoperabiliteit. Daadwerkelijke militaire operationele ervaring is mooi meegenomen. Verder ben je in staat om je te kunnen verplaatsen in verschillende perspectieven van (defensie-) gebruikers en wat zij van technische middelen verwachten. Andersom ben je ook in staat om je onderzoeksresultaten over te brengen aan de gebruiker.

 

Wat je nog meer in huis hebt?

 

 • Je hebt een academische achtergrond in ICT, Toegepaste Wiskunde, Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek of aanverwante studierichting en combineert deze met een affiniteit voor techniek en een sterke drive om net nog even wat dieper te graven.
 • Je bent geïnteresseerd in communicatie & protocollen (bits & bytes).
 • Je hebt ervaring in het programmeren (Java, Python) en bent in staat om modellen en tooling te maken, dan wel aan te vullen.
 • Het werk is in veel gevallen internationaal van karakter en daarom beheers je naast de Nederlandse taal, ook Engels in zowel woord als geschrift.
 • Je bent bereid om gemiddeld 2 a 3 buitenlandreizen per jaar te maken. De reisduur varieert van een paar dagen tot max. 2 à 3 weken.

 

Wat wij jou bieden

 

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.200,- en € 4.200,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.

 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.

 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).

 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.

 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.

 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.

 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.

 • Toegang tot ons Talent Development Programme.

 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.

 • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

 

 

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 27 februari 2024. De sollicitatieprocedure bestaat uit drie gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 8 maart 2024 (middag). De tweede ronde staat gepland op 15 maart 2024 (ochtend). De derde gespreksronde staat gepland op 22 maart 2024 (ochtend). In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.