Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
08/11/2022
Status:
Open
Apply before:
27/11/2022
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan onderzoek voor de optimalisatie van militaire en veiligheidsoperaties. Zie jij het voor je? Word analist Militaire Operaties bij TNO in Den Haag.

 

Over deze vacature

Wat je precies gaat doen bij de afdeling Military Operations is afhankelijk van waar jouw kennis en enthousiasme liggen. Wel zeker: jij draait mee in technisch-wetenschappelijke onderzoeksprojecten die als doel hebben om Defensie te ondersteunen bij het nemen van betere beslissingen. Dat kan op tal van fronten. Van de aanschaf en instandhouding van apparatuur aan boord van schepen, tot de voorbereiding en uitvoering van militaire operaties. Samen met je collega’s analyseer je kwalitatieve en kwantitatieve data (verkregen door zelf uitgevoerde simulatie), bedenk je concepten en algoritmes en breng je adviezen uit die impact hebben op het werk van militaire eenheden, beleidsmakers en politici, zowel nationaal als internationaal.

 

Wat ga je doen?

In het begin volg je een algemeen (intern) opleidingstraject gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en het opdoen van vaardigheden die belangrijk zijn voor het werken bij TNO, zodat je snel als volwaardig teamlid kunt meedraaien in de projecten van de afdeling. Geleidelijk aan ga je steeds zelfstandiger werken en krijg je meer contact met klanten. Voor jou betekent ‘another day at the office’ dan ook iets anders dan voor de meeste mensen. Grote kans dat jij je dag start op een fregat, op een militaire vliegbasis of op een militair oefenterrein. Je bezoekt deze locaties om informatie op te halen, mensen te interviewen of testen uit te voeren. Ook kun je aanwezig zijn bij de presentatie van de resultaten en conclusies van het onderzoek. Uiteindelijk ga je zelf ook dit soort presentaties geven.

Naast je collega’s van Military Operations werk je in de projectteams samen met topexperts van andere TNO-afdelingen en van (internationale) organisaties en onderzoeksinstellingen. Zo bouw je snel een groot netwerk op en breid je jouw kennis verder uit. Binnen de afdeling Military Operations word je collega van bijna zeventig gedreven mannen en vrouwen die onderzoek doen naar de optimalisatie van militaire en veiligheidsoperaties. Defensie en andere veiligheidsorganisaties schakelen onze expertise bijvoorbeeld in bij grootschalige aanschaftrajecten, zoals de vervanging van de F16, of om de meest effectieve inzet van wapen- of radarsystemen te bepalen. Het leuke aan ons team is dat het een mix is van mensen met diverse leeftijden en achtergronden, van wiskundigen tot politicologen. We delen onze kennis graag met elkaar. Lees hier meer over de Expertisegroep Militaire operaties | TNO.

 

Wat wij van jou verwachten

Jouw hart ligt bij technologie en innovatie. Je wil het liefst ook nog een maatschappelijk doel dienen. Ervaring of affiniteit met het domein defensie en veiligheid is een pré. Maar ook geen punt als dat nog niet zo is. Je ontdekt bij ons snel genoeg hoe boeiend en veelzijdig deze wereld is. Omdat je gaat werken in een innovatieve R&D-omgeving is het verder belangrijk dat je analytisch sterk bent, een groot abstract denkvermogen hebt en mee kunt denken over het vertalen van wetenschap naar praktijk.

Wat je verder meebrengt:

 • Een wo-master in een technisch-wetenschappelijke richting, zoals (toegepaste) natuurkunde, werktuigbouwkunde (in relevante afstudeerrichting), of lucht- en ruimtevaarttechniek (in de richtingen System & Control of Master Space Mission Design/Space Exploration).
 • Aantoonbare affiniteit met en/of ervaring met het opzetten en gebruiken van fysische modellen en simulaties. Daarnaast is ervaring met mathematische optimalisatievraagstukken en statische analyses een pré.
 • Ervaring met de programmeertaal C++ of JAVA en daarnaast is ervaring met Matlab en/of Python een pré.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.000,- en € 3.700,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

 

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 27 november 2022. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 5 december 2022.


In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.