Keywords:
Security, Safety & Security, Policy Advise, Entrepreneurship, Organized Crime, subversive crime, Financial crime
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
18/09/2020
Status:
Open
Apply before:
02/10/2020
Hours p/wk:
40

Description:

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge innovatieve bedrijven. Ons doel is ruimte voor ondernemerschap. Onze ambitie een duurzame en welvarende economie voor Nederland.

Veiligheid is een kerntaak van de overheid én een belangrijke randvoorwaarde om succesvol te kunnen ondernemen. Veel ondernemers - van groot tot kleinbedrijf - ondervinden schade door criminaliteit en worden ongewild slachtoffer van criminele verdienmodellen en witwassen.
Voor een strategische en beleidsmatige aanpak hiervan zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven Beleidssecretaris Criminaliteit die kan meehelpen in het bedenken en het presenteren van voorstellen voor een veiliger ondernemersklimaat voor bedrijven. Je bent door jouw inzet in staat om de belangen van de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland op dit gebieden te behartigen en kansen te creëren.

Met jouw vakkundige analyse (in een divers team van specialisten) op een breed spectrum aan onderwerpen binnen criminaliteit maken we plannen en nemen we standpunten in. Je bent bekend met nationale, Europese en internationale instrumentarium op het gebied van informatie-uitwisseling en privacywetgeving, het tegengaan van nepbedrijven en de regelgeving rond witwassen.

VNO-NCW en MKB-Nederland transformeren zich momenteel naar een moderne en slagvaardige belangenbehartiger van het bedrijfsleven. Dicht bij het bedrijfsleven, maar ook goed in het meedenken met de beleidsmakers.

Beleid van nu gaat óók over communicatie en het brengen van de boodschap. Jij bent in staat een groep mee te nemen met jouw presentatie of inspirerende woorden; of het nu om leden, ambtenaren of politici gaat.

VNO-NCW en MKB-Nederland bieden je hierin de mogelijkheid om vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zelfstandig en tot op het hoogste niveau te opereren.


Wat ga je doen?
Het analyseren en initiëren van kansen voor een veilige ondernemings- en vestigingsklimaat
Het ondernemersbelang vertalen naar politieke doelstellingen
In kaart brengen van (markt)trends rondom criminaliteit en vertalen naar heldere ondernemersgerichte beleidsoplossingen

Wie zoeken wij?
Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau.
Wij zoeken daarom een Senior Beleidssecretaris. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling.

In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen nog steeds je doel voor ogen blijven houden. Daar tegenover staat dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.

Heb of ben jij?
een relevante academische opleiding
minimaal 5 jaar werkervaring met gerelateerde onderwerpen
goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende doelgroepenaffiniteit met Veiligheid binnen het bedrijfsleven
een vlotte en scherpe pen
onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
verbindende kwaliteit
proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en kennis van besluitvormingsprocessen nationaal en Europees

Wat bieden we
informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

Informatie en sollicitatie
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie
aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij VNO-NCW en MKB-Nederland kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31615086736.

Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl Een assessment kan deel
uitmaken van de sollicitatieprocedure.