Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
25/07/2021
Status:
Open
Apply before:
29/09/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan innovatie voor veiligheidsprofessionals in de frontlinie. Zie jij het voor je? Word business developer intelligence en crisisbeheersing bij TNO in Den Haag.

 

Technologie waardoor bij 112-meldingen levensreddende seconden worden bespaard. Sociale innovaties die burgemeesters helpen om betere besluiten te nemen bij rampen en crises. Een systeem dat de vluchtroute voorspelt die daders na een plofkraak waarschijnlijk nemen. Zomaar een greep uit de innovaties waar TNO vanuit het team Nationale Veiligheid de afgelopen jaren aan werkte. Met jouw kennis van en ervaring met de uitdagingen in het veiligheidsdomein speel jij als business developer een cruciale rol in het laten landen en toepassen van onze expertise op de juiste plek: in de frontlinie van de nationale veiligheid. 

 

WAT GA JE DOEN?

Gedreven door de concrete uitdagingen en toekomstige behoeften van onze stakeholders en opdrachtgevers breng jij de buitenwereld bij de expertise van TNO. En je laat overtuigend de meerwaarde zien van investeren in samenwerking op het gebied van toegepast wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Daarvoor beweeg je je op strategische plekken bij organisaties binnen het veiligheidsdomein, waaronder de politie, de veiligheidsregio’s, de IND en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Maar in jouw netwerk zitten bijvoorbeeld ook innovatie-hubs en vertegenwoordigers vanuit de veiligheid-gerelateerde industrie en dienstverlening. In dit complexe krachtenveld bouw je stap voor stap aan kansrijke investeringen, sterke proposities en innovatieve ecosystemen. Allemaal met één doel: de wereld van morgen veiliger maken. 

Een business developer werkt nooit alleen. Je maakt deel uit van het team Nationale Veiligheid. Hierin werk je nauw samen met andere business developers en heb je korte lijnen met medewerkers en het management van diverse relevante onderzoeksgroepen binnen TNO. Jouw aandachtsgebieden zijn intelligence (hier ligt de nadruk op) en crisisbeheersing. Twee verschillende werelden, die qua uitdagingen echter verrassend veel delen en van elkaar kunnen leren. Door je kennis en ervaring én je goede contact met experts binnen en buiten TNO ken je snel alle ins en outs. Mede dankzij jouw enthousiasme en toewijding weten we wat er speelt in het werkveld en wat de uitdagingen van vandaag en morgen zijn.
 

WAT WIJ VAN JOU VERWACHTEN

Jij hebt een hart voor onderzoek en techniek, staat met beide benen in de maatschappij en denkt vanuit de markt. Je hebt geduld en bent vasthoudend, want je werkt in een complex krachtenveld, met organisaties met lange besluitvormingsprocessen. Soms werpt jouw effort pas na jaren vruchten af. Des te groter de voldoening natuurlijk. Jij bouwt vol optimisme en energie voort aan je netwerken en kunt verbinden, maar weet ook tegengas te geven wanneer dat nodig is. Zo weet je processen te versnellen en gave en belangrijke investeringsbeslissingen en opdrachten positief te beïnvloeden die onze stakeholders en opdrachtgevers echt verder gaan helpen. Orchestrating innovation; die term is jou op het lijf geschreven.

Wat je verder meebrengt: 
 • WO-niveau en minstens tien jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als business developer, accountverantwoordelijke of strategisch consultant in of voor het veiligheidsdomein.
 • Affiniteit met onderzoek en innovatie, nieuwsgierigheid, het vermogen om in kansen te denken en de vertaalslag te maken naar concrete, realistische en haalbare plannen en projecten
 • Een netwerk binnen het werkveld van de politie, de KMAR, de veiligheidsregio’s en het meldkamerdomein, inclusief het beleidsdepartement, én in de onderzoekswereld.
 • Kennis van de aandachtsgebieden intelligence, informatiegestuurd werken, beslisondersteuning en bij voorkeur ook van crisisbeheersing.
 • Ervaring met het bouwen en benutten van netwerken en ecosystemen. 
 • Een groot zelfstartend vermogen: je kunt goed omgaan met de autonomie die je bij TNO krijgt.
 • Bereidheid om te reizen tussen de locaties van TNO en de werklocaties van onze stakeholders en opdrachtgevers.

WAT WIJ JOU BIEDEN

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 4.800,- en € 7.100,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:
 • Een goede pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding of een leaseauto.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers, zoals de maandelijkse borrel. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.
 

TNO ALS WERKGEVER

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.
 

HOE ZIET HET PROCES ERUIT?

Reageren kan tot en met 22 augustus 2021. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

In verband met de coronamaatregelen zien de sollicitatieprocedure en de inwerkperiode er anders uit dan normaal. Bij je uitnodiging voor het eerste gesprek ontvang je hierover meer informatie.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier.

 

HEEFT DEZE VACATURE IETS BIJ JE LOS GEMAAKT?

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

 

Recruiter: Jane Duinisveld
Mobiel: +31 (0)6-294 07566
LinkedIn:  https://www.linkedin.com/in/janetrinidad/

Hiring manager: Rogér Pellemans
Telefoonnummer: +31 (0)6-500 03325